Connect with us

Επικαιρότητα

Κοπή Πίτας στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου

Published

on

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, την Παρασκευή 08/02/2019, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Καταστήματος.

Ήταν μια σεμνή τελετή με έντονη συναισθηματική φόρτιση με αποδέκτες τους ανήλικους κρατούμενους και τους ανθρώπους που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με τις «τιμητικές» παρουσίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου και της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου κας. Σταθουλοπούλου Ευγενίας.

Ο ιερέας, πατέρας Παναγιώτης Μαυραγάνης ως αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου, ευλόγησε την εκδήλωση και ο Διευθυντής κος. Αντώνιος Τσουρέκης, έκοψε τη βασιλόπιτα με τυχερό έναν ανήλικο κρατούμενο. Όλοι οι ανήλικοι μαθητές πήραν δώρα που τους προσέφεραν οι προσκεκλημένοι. Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με τη συμμετοχή της τετράφωνης χορωδίας του κ. Κώστα Ζήκου, εθελοντή, καθηγητή μουσικής.

Στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου επιτελείται για περισσότερο από τέσσερα (4) συνεχή χρόνια ένα ξεχωριστό και δημιουργικό έργο, σε ένα περιβάλλον αγάπης, φροντίδας, συνεχούς ενδιαφέροντος και διαρκούς επίβλεψης. Ένα έργο πρωτοποριακό, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα ευρωπαϊκά, με τη λειτουργία σχολείου και τις πολλαπλές ασχολίες.

Έτσι, εκδηλώσεις και δραστηριότητες των νεαρών κρατουμένων δεν λαμβάνουν χώρα μόνο μέσα στη φυλακή αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων με τη λειτουργία του σχολείου. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν θεσμοί, πολλοί φορείς, φυσικά πρόσωπα και η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Κατά τρόπο επιστημονικό, με συνεχή κάλυψη των αναγκών των νεαρών τροφίμων και από ψυχολογικής πλευράς, προγραμματίζεται η καθημερινότητα τους. Ο χώρος της αίθουσας του Σχολείου, τα μαθήματα που γίνονται από εθελοντές καθηγητές προσφέρουν τη γνώση και μεταφέρουν την κοινωνία μέσα στο χώρο κράτησης.

Το πλήρες δημιουργικό πρόγραμμα που τους προσφέρεται συμπληρώνεται με αθλητικούς αγώνες, συζητήσεις, διάβασμα, θεατρικά έργα, έργα χειροτεχνίας, μουσική και τραγούδι.

Έτσι η φυλακή στρέφει πολύ δημιουργικά και αληθινά το πρόσωπο της στην κοινωνία και το αντίστροφο. Τελικός στόχος είναι τα παιδιά αυτά βγαίνοντας από τη φυλακή, κλείνοντας αυτή την παρένθεση της ζωής τους, να έχουν τα εφόδια για την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία, χωρίς να έχουν αποκοπεί από αυτήν.

Η επιτυχία του έργου αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο των παιδιών «Εκ παίδων ο Έπαινος», που είναι χαρούμενα και ευχάριστα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που επιτελούν αυτό το σπουδαίο έργο. Στο Διευθυντή της φυλακής κο. Αντώνιο Τσουρέκη που αποτελεί την ψυχή όλης της προσπάθειας. Στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στους εθελοντές δασκάλους, τους καθηγητές, στους ιερείς της Μητροπόλεως Κορίνθου και φυσικά στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης που πάντοτε βρίσκονται και με τη φυσική παρουσία τους κοντά τους. Αυτό πιστοποιείται από τη συνεχή παρουσία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας. Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου και  της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου κας. Σταθουλοπούλου Ευγενίας, οι οποίες παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία και γνώση και συνεισφέρουν στη θετική εξέλιξη των νεαρών τροφίμων. 

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Share this…
Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz