Δεν είναι λίγες οι αναφορές αναγνωστών του Dikaiologitika News για απορρίψεις παρά το ότι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι η υπουργική απόφαση τους κρίνει δικαιούχους. Με το που άνοιξε η αίτηση βροχή έρχονται τα μηνύματα αναγνωστών για αδικαιολόγητο κόψιμο των δικαιούχων.Για παράδειγμα ακόμη και δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΑ οι ΑμεΑ τίθενται εκτός χορήγησης ενώ δεν υπάρχουν ούτε εισοδηματικά ούτε περιουσιακά κριτήρια.

Η συμπλήρωση του IBAN είναι αρκετή για όσους είναι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα . Για πρώτη φορά το 2019 τέθηκε εκτός η δυνατότητα της συμπλήρωσης των τέκνων με το ΑΜΚΑ κάτι που ίσχυε και τις τρεις προηγούμενες χορηγήσεις του μερίσματος.

Ειδικότερα όταν κάποιος μπει στο koinonikomerisma.gr απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet και στην συνέχεια του βγάζει αν είναι δικαιούχος την συμπλήρωση του IBAN του λογαριασμού ενώ αν δεν είναι δικαιούχος γράφει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος, δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν πληροί κάποιος τα κριτήρια.

Πηγή:In.gr