Connect with us

EDITOR

Καταψήφισαν Σταυρέλης – Κορδώσης την συνέχιση του σχολείου Αρχαίας Κορίνθου;

Published

on

Μονοπώλησε σε ανακοινώσεις χθες την επικαιρότητα της Κορίνθου το θέμα του σχολικού συγκροτήματος της Αρχαίας Κορίνθου στο οποίο όπως ήδη γράψαμε καταγράφεται η θετική εξέλιξη της συνέχισης των εργασιών και η μη λύση της εργολαβίας. Ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σε έντονους τόνους μιλώντας για αποζημίωση 670 χιλιάδων ευρώ στον εργολάβο, χρήματα τα οποία δίνουν οι κύριοι Νανόπουλος και Πνευματικός, υπερψηφίζοντας την πρόταση των νομικών συμβούλων και των τεχνικών υπηρεσιών.

“Εμείς (και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης) καταψηφίσαμε και τονίσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλουμε να ικανοποιήσουμε τις ιδιαίτερα σημαντικές απαιτήσεις του εργολάβου αφού αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή με την αδράνειά της δύο χρόνια τώρα.
Με τα χρήματα των δημοτών (έστω και αν είναι ΕΣΠΑ) δεν παίζουμε” αναφέρει η ανακοίνωση του κ.Σταυρέλη.
Λίγες ώρες αργότερα ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός αναρτά στο διαδίκτυο την δική του θέση για το σχολείο επιτιθέμενος στο Νίκο Σταυρέλη και στην αρνητική ψήφο του αναφέροντας μάλιστα πως, ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, “λεπτομέρεια” την οποίαν ο κ.Σταυρέλης παρέλειψε στην δική του ανακοίνωση.
“Είναι θετικό ότι ο εργολάβος δέχτηκε την συνέχιση του έργου ενώ μπορούσε να κάνει την επιλογή να εγκαταλείψει το έργο και να αποζημιωθεί από τον δήμο με τουλάχιστον ελάχιστη αποζημίωση 753.000 ευρώ . Εμείς όπως και το Φεβρουάριο του 22 έτσι και σήμερα συμβάλαμε θετικά για να ολοκληρωθεί το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής που μάλιστα εν μέρει και αποδέχθηκε .Αυτά που ακούγονται από τον κύριο Σταυρέλη είναι φωνές ανευθυνότητας. Ο εργολάβος τα ίδια λεφτά ίσως και παραπάνω μπορούσε να τα πάρει χωρίς να κάνει το έργο. Θέλουν κάποιοι να γίνει το έργο ή επενδύουν στην καταστροφή του Δήμου για την εξυπηρέτηση των στόχων τους και των φιλοδοξιών τους; Γιατί κρύβει όλη την αλήθεια από τους Κορινθίους ο κ. Σταυρέλης και ιδιαίτερα από τους κατοίκους της Αρχαίας Κορίνθου ; Η σκοπιμότητα δεν πρέπει να κυριαρχεί του οφέλους που έχει ο Δήμος και η τοπική κοινωνία της Αρχαίας Κορίνθου από την ολοκλήρωση επιτέλους του δημοτικού σχολείο .
Σήμερα, ο δήμος Κορινθίων ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη σημειώνοντας την θετική ψήφο του πρώην Δημάρχου. ”

Το σχολικό συγκρότημα της Αρχαίας Κορίνθου είναι ένα έργο ιδιαιτέρως σημαντικό για την περιοχή. Οφείλαμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν ώστε να ικανοποιήσουμε ένα αίτημα ετών για μαθητές, γονείς και δασκάλους.
Το έργο δεν χάνεται, το έργο συνεχίζεται. Το έργο σε λίγους μήνες αποδίδεται. Ένα σχολείο μοναδικό στην χώρα, ένα σχολείο – μουσείο που μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα πόλο έλξης επισκεπτών από την χώρα και το εξωτερικό.

Η απόφαση αποδοχής της διαπραγμάτευσης με τον ανάδοχο και συνέχισης του έργου ελήφθη από την οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων κατά πλειοψηφία. Υπερψήφισαν η παράταξη του Δημάρχου κ.Βασίλη Νανόπουλου και η παράταξη του κ.Αλέξανδρου Πνευματικού. Αρνητική ήταν η ψήφος της παράταξης του κ.Νίκου Σταυρέλη και του ανεξάρτητου συμβούλου κ.Χρήστου Κορδώση ” αναφέρει ο δήμος.

Σε υψηλούς τόνους ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η ανακοίνωση της παράταξης του Δημάρχου “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”. Ο Βασίλης Νανόπουλος μιλά για ακόμα μια φορά για “τακτική μισής αλήθειας” του Νίκου Σταυρέλη και για παραπληροφόρηση. “Ο κ.Σταυρέλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαν παρουσιάζει μόνο τα δεδομένα που τον εξυπηρετούν επιχειρώντας για ακόμα μια φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Μιλά για την  πρόταση του Δημάρχου περί  αποζημίωσης στον εργολάβο ύψους 670 χιλιάδων ευρώ. Μιλά για για την υπερψήφιση αυτής της πρότασης από την παράταξη του Δημάρχου και του κ.Πνευματικού. Μιλά για ευθύνες της δημοτικής αρχής και προτάσσει το ενδιαφέρον του για την προάσπιση του δημοσίου χρήματος.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ πουθενά πως η απόφαση της οικονομικής επιτροπής είναι η συνέχιση του έργου! ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ  συνειδητά την επιτυχή διαπραγμάτευση του δήμου με τον εργολάβο ώστε το έργο να συνεχιστεί. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ  ότι η δαπάνη αποτελεί πρόταση των νομικών συμβούλων και των τεχνικών υπηρεσιών και είναι απολύτως νόμιμη και δικαιολογημένη.

 

Πως θα αιτιολογήσει άραγε την αρνητική αυτή  ψήφο στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Αρχαίας Κορίνθου που ονειρεύονται αυτό το σχολείο πλέον της δεκαετίας; Το έργο αντιμετώπισε δυσκολίες και αστάθμητους παράγοντες, το γνωρίζει καλά ο κ.Σταυρέλης. Η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης και αταλάντευτο στόχο την κατασκευή του σχολείου κατόρθωσε να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες. Προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες αλλαγές που προέκυψαν μετά από τα νέα ανασκαφικά ευρήματα και κατόρθωσε να ολοκληρώσει με επιτυχία την διαπραγμάτευση με τον εργολάβο. Το έργο συνεχίζεται κ.Σταυρέλη. Το σχολείο θα αποδοθεί στην Αρχαία Κόρινθο. Και θα είναι κόσμημα! Μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα! Ένα σχολείο -μουσείο στο οποίο  ΕΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΧΙ! Η ψήφος σας δεν θα σταθεί ανάχωμα. Και η τακτική της μισής αλήθειας θα καταδικαστεί από τους πολίτες αυτού του δήμου.”

Δημόσια τοποθέτηση από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Χρήστο Κορδώση ως ώρας δεν καταγράφεται. 

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα