Ανοιχτή έως τις 28 Φεβρουαρίου θα μείνει η πλατφόρμα mycar.aade.gov.gr για την κατάθεση πινακίδων.

Η κατάθεση πινακίδων γίνεται ψηφιακά, χωρίς παράδοση των στοιχείων κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες) στη Φορολογική Αρχή.

Όπως επισημαίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να έχει ο κάτοχος έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί σε ακινησία εμπρόθεσμα, ήτοι πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως αυτή προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις (πριν την 31/12 του προηγούμενου έτους από αυτό που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας) ή τη λήξη της παράτασης.

Δήλωση ακινησίας μετά την έναρξη του έτους που αφορά, γίνεται μεν δεκτή αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη για τις ανάγκες έκπτωσης από τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι βρεθούν να κυκλοφορούν όχημα παρότι το έχουν δηλώσει σε ακινησία, θα επιβληθούν «τσουχτερά» πρόστιμα από 10.000 έως 30.000 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι έχουν γίνει περισσότερες από 176.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα mycar.aade.gov.gr και ήδη 50.000 ΑΦΜ έχουν κάνει χρήση της πλατφόρμας με περισσότερους από 25.000 να έχουν θέσει ψηφιακά σε ακινησία το όχημα τους.

Παράγοντες της ΑΑΔΕ καλούν τους πολίτες να σταματήσουν τις επισκέψεις στις εφορίες για την παράδοση πινακίδων, καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία επιβάλλεται, πλέον, μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα εάν το όχημα έχει κλαπεί.

Πηγή: newsbomb.gr