Connect with us

EDITOR

“Καλή χρονιά” με…διαγραφές στο Κιάτο!

Published

on

Ανακατατάξεις , αναταραχές και αλλαγές συσχετισμών με το “καλημέρα’ της νέας χρονιάς στο Δήμο Σικυωνίων. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές και εν ενεργεάι δημοτικός σύμβουλος σήμερα, επικεφαλής παράταξης, προχώρησε σε διαγραφή στελέχους του, του Γιώργου Ρουμπέκα, εξαιτίας της σχέσης συνεργασίας με την δημοτική αρχή, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως “απροκάλυπτη” Ο κ.Παπαγεωργίου στην ανακοίνωσή του εξηγεί οτι ο Γιώργος Ρουμπέκας αποτελούσε τον  εκπρόσωπο της παράταξης στην οικονομική επιτροπή του  δήμου Σικυωνίων ωστόσο, τα τελευταία 2 χρόνια ουδεμία ενημέρωση -αναφορά δεν είχε δώσει για τα τεκταινόμενά της.

Το διάστημα που αναφέρεται είναι μεγάλο και δημιουργεί ερωτηματικά όχι ως προς την στάση του δημοτικού συμβούλου αλλά ως προς την στάση της παράταξης. Στα 2 χρόνια οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής είναι δεκάδες. Ουδέποτε οε πικεφαλής ζήτησε ενημέρωση; και πως ο σύμβουλος παρίστατο στις συνεδριάσεις χωρίς να έχει συναποφασίσει η παράταξη ποια θέση θα κρατήσει και τι θα ψηφίσει;

Κι αν αυτά δεν γίνονταν απο την αρχή γιατί η διαγραφή άργησε τόσο πολύ;  Σύμφωνα με την ανακοίνωση “το ποτήρι ξεχείλισε” στις χθεσινές δημαιρεσίες στο Δήμο Σικυωνίων όπου ο κ.Γιώργος Ρουμπέκας πήγε κόντρα στην αντικατάσταση του από τον έτερο σύμβουλο της παράταξης Δημήτρη Μαστοράκη, ήταν υποψήφιος και μάλιστα; έλαβε τις ψήφους της δημοτικής αρχής χωρίς ωστόσο να εκλεγεί!

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΜΠΕΚΑ

Ο λόγος της διαγραφής είναι η απροκάλυπτη συνεργασία του τελευταίου με τη Δημοτική Αρχή ως δημοτικού συμβούλου αλλά κυρίως ως τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής, όπου είχε οριστεί με απόφαση του επικεφαλής της παρατάξεώς μας για την διετία 2020-2021, ως ο μόνος εκπρόσωπός μας.

Έκτοτε επί δύο έτη θητείας δεν ενημέρωσε ποτέ για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, όπου έχουν υπαχθεί οι κυριότερες αρμοδιότητες ακόμα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, και συντασσόταν πάντοτε με τη Δημοτική Αρχή μέχρι και σε θέματα έντονης αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης. Αναφέρουμε ενδεικτικά σειρά βασικών ζητημάτων όπως ο ισολογισμός έτους 2020, ο προϋπολογισμός έτους 2022, η ψήφιση της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για αύξηση του νερού στο χωριό (άνω) Διμηνιό, την οποία η παράταξή μας καταψήφισε και προχώρησε αρμοδίως σε έγγραφες καταγγελίες.

Το αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς, που προσβάλλει συνολικά τους 2.500 χιλιάδες συμπατριώτες ψηφοφόρους μας, οι οποίοι μας τίμησαν στις εκλογές του 2019 και μας ανέθεσαν το ρόλο της ισχυρής μειοψηφίας και όχι το ρόλο του κομπάρσου της δημοτικής Αρχής, έλαβε χώρα κατά τη χθεσινή διενέργεια των δημαιρεσιών για τη διετία 2022-2023 (εκλογή Προεδρείου, μελών οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής).

Στη συγκεκριμένη κρισιμότατη διαδικασία λειτούργησε ως οιονεί δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και μάλιστα ως υποψήφιος αυτής για μέλος εκ νέου της Οικονομικής Επιτροπής, αντίθετα με την πρόταση της παρατάξεώς μας, που ήταν ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός μας σύμβουλος  κ. Δημήτριος Μαστοράκης. Απόδειξη αυτής της αδιανόητης συνεργασίας το γεγονός ότι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ψήφισαν το δικό τους ψηφοδέλτιο (οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας εκλέγονται απευθείας με ποσόστωση από το Νόμο)  αλλά το ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας και τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο. Για την ιστορία και μόνο ο ιθύνων νούς των τακτικών αυτών και ο εν λόγω «πρόθυμος» ηττήθηκαν……….

Συνεχίζουμεμε όσους θέλουν, μπορούν  και αντέχουν στο δρόμο της δημιουργικής αντιπολίτευσης με την κατάθεση προτάσεων, την ανάδειξη προβλημάτων και την διαρκή ενημέρωση των δημοτών.

Κιάτο, 10-01-2022

Μετά τιμής,

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Δημήτριος Φ. Παπαγεωργίου

Continue Reading
Δημοφιλέστερα