Ελλάδα
Κάτοικοι Εξαμιλίων | Το ρέμα «ανθίζει» και εμεις τρέμουμε στην ιδέα μιας πιθανής βροχής


Την έντονη ανησυχία τους για μια νέα πλημμύρα εκφράζουν στο sfedona.gr οι κάτοικοι των Εξαμιλίων, λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων να καθαρίσουν το ρέμα της περιοχής που ήταν η αιτία να πάθουν μεγάλες ζημιές από προηγούμενες κακοκαιρίες.
Η επιστολή που λάβαμε αναφέρει αναλυτικά:
Όπως έχει γίνει γνωστό, στην περιοχή των Εξαμιλίων Κορίνθου αρκετες κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το φαινομενο Ζορμπας την 29/09/2018. Θα θελαμε, λοιπόν , να σας ενημερώσουμε για την τωρινή κατάσταση του ρέματος.
Αφού παρακαλέσαμε την Περιφέρεια και το Δήμο να διαπιστώσουν ιδίοις ομμασοι το πρόβλημα, τον Νοέμβριο εμφανίστηκε μια μπουλντόζα και καθάρισε μονο εξωτερικά τους τόνους λασπης που είχαν μαζευτεί.
Από το Δήμο προφορικά μας ενημερώνουν από την ημερα της καταστροφής ότι θα στείλουν προσωπικό για να καθαρίσει το ρέμα από τα φερτά υλικά.
Αφού δεν έχει γινει καμία ενεργεια, προχωρήσαμε στη συλλογή υπογραφών και αποστείλαμε ερωτήματα στο Δήμο (6616-22/2/2019) και στην Περιφέρεια (60071/100 – 1/3/2019) για τις ενεργειες που πρόκειται να γίνουν για την εκβαθυνση του ρέματος αλλά και για το καθαρισμό του.
Οι Τεχνικες Υπηρεσίες του Δήμου προώθησαν το αίτημά μας στην Περιφέρεια λόγω αρμοδιότητας.
Αναμένουμε απάντηση απο την Περιφέρεια τη στιγμή που για άλλες περιοχές έχουν ήδη εγκριθεί κονδύλια.
Αναγνωρίζουμε το γεγονός οτι η εκπόνηση μιας μελέτης απαιτεί χρόνο, ωστόσο το να καθαριστεί το ρέμα δεν είναι κάτι δύσκολο.
Ο σκοπός αυτης της επικοινωνίας είναι η υπενθύμιση του συμβάντος και των εκκρεμοτήτων των αρμόδιων υπηρεσιών .
Στο μεταξύ το ρέμα «ανθίζει» και εμεις τρέμουμε στην ιδέα μιας πιθανής βροχής.
Πηγή : sfedona.gr
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ21 ώρες ago
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ξεκίνησε η αντικατάσταση των υδρομέτρων με νέα ψηφιακά
-
Οικονομία21 ώρες ago
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Μέχρι πότε μπορούν να τα πληρώσουν οι οδηγοί – Αυτά είναι τα πρόστιμα
-
Ελλάδα19 ώρες ago
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για βρέφος που κατανάλωσε αλκοόλ – «Γέφυρα» σωτηρίας για τη μεταφορά του
-
Επικαιρότητα19 ώρες ago
Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα
-
πολιτικη19 ώρες ago
Οι 4,5 ώρες του Ερντογάν στην Αθήνα: Ερχεται με 3 αεροπλάνα και 2 λιμουζίνες από τιτάνιο που αντέχουν σε χημική επίθεση
-
Κορινθία21 ώρες ago
Οι εθελοντές της Βόχας γιόρτασαν, αλλά και εκπαίδευσαν τα παιδιά…
-
Αυτοδιοίκηση21 ώρες ago
Φορτωμένο το πρόγραμμα Σταυρέλη από τον πρώτο μήνα – Πότε ανακοινώνει αντιδημάρχους, οι πρώτες αποφάσεις
-
Ελλάδα17 ώρες ago
Σοκ σε γηροκομείο στο Ηράκλειο: Πέθανε 92χρονη αφού ήπιε καθαριστικό αντί για νερό