Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Φούρνος φτιάχνει βασιλόπιτες με… παστουρμά και μουσακά
![](https://mypressnet.gr/wp-content/uploads/2022/12/66-4.jpg)
Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει το θεό του… Αποφάσισε να συνδυάσει το αγαπημένο -σε όλους μας- πρωτοχρονιάτικο γλυκό με λατρεμένα πιάτα όπως καρμπονάρα, παστουρμάς, μουσακάς κ.α.
Σύμφωνα με το GRtimes, ένας φούρνος στην οδό Μπότσαρη, έχει πάει τη παρασκευή βασιλόπιτας σε άλλο επίπεδο, βγάζοντας τα τελευταία χρόνια εκπληκτικές νέες γεύσεις, τόσο με γλυκιές όσο και με αλμυρές εκδοχές που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Βασιλόπιτα παστουρμά με γραβιέρα Νάξου, βασιλόπιτα μουσακά, βασιλόπιτα καρμπονάρα, ξεχωρίζουν από τις αλμυρές γεύσεις, ενώ στις γλυκιές, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες.
Βασιλόπιτα πάβλοβα, βασιλόπιτα τσιζκέικ, αρμενοβίλ, κρέμα κάστανο, κρέμα μήλο κανέλα, μιλφέιγ, μπουγάτσα, μπλακ φόρεστ κτλ.
Πίσω από αυτόν τον γαστριμαργικό πειρασμό, βρίσκεται η δημιουργός όλων αυτών των καινοτόμων γεύσεων βασιλόπιτας, Ελένη Καλλίδου.
Φτιάχνει… 20 διαφορετικές γεύσεις
Όπως εξηγεί άρχισε να «εξερευνά» πριν από 3-4 χρόνια νέες πιθανές εκδοχές του παραδοσιακού εδέσματος, κάνοντας την αρχή με τη βασιλόπιτα παστουρμά από τις αλμυρές και με τη βασιλόπιτα τσιζκέικ από τις γλυκιές γεύσεις, οι οποίες έχουν φτάσει περίπου τις 20!
-
Ατζέντα18 ώρες ago
16η Ροκ Συνάντηση Κιάτου: Ο Κώστας Καραμπέτσος στο My Radio 89,6 με ροκ ιστορίες made in Κιάτο
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ18 ώρες ago
Έκθεση Αστρονομίας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου
-
Άρθρα19 ώρες ago
Ο Πάνος Χαλκιάς στο My Radio 89.6: “Για πρώτη φορά ανακοινώνω ότι θα ανεβάσω τους “Δαίμονες”
-
Αυτοδιοίκηση16 ώρες ago
Ο Χάρης Δούκας στην Κορινθία στις 28 Ιουλίου
-
Ατζέντα16 ώρες ago
Παραλία Σχίνου Λουτρακίου: “Φυτεψαν” αρμυρίκια αντί για ομπρέλες! (video)
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ16 ώρες ago
Ισθμός Κορίνθου: Ανατίναξαν ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ17 ώρες ago
Κόρινθος: Περισσότερα από 10.000 πλαστικά μπουκάλια ανακυκλώνονται κάθε μέρα
-
Ατζέντα18 ώρες ago
ZIRIA MUSIC FESTIVAL 2024: Το απόλυτο καλοκαιρινό πάρτι ξεκινά στις 29 Αυγούστου