Στους 6,5 τόνους έφτασε, έως τώρα, το βάρος των χριστουγεννιάτικων δέντρων, που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτο προκειμένου να ανακυκλωθούν, στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναπτύξει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αποκομιδή των ελάτων στην πόλη θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου, Νίκος Ζεϊμπέκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM, οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως …αργούν να ξεστολίσουν και εξακολουθούν να αφήνουν δέντρα στα σημεία εναπόθεσης.

Σύνθημα στη Θεσσαλονίκη: Κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ΧΥΤΑ
«Πάει πολύ καλά η διαδικασία συλλογής των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία, έχουμε φτάσει τους 6,5 τόνους ως δήμος Θεσσαλονίκης. Η αποκομιδή των ελάτων θα συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς υπάρχουν κάποιοι συνδημότες μας που ακόμη ξεστολίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη δράση του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και άλλοι δήμοι του νομού, με κεντρικό σύνθημα «κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ΧΥΤΑ» και στόχο τη μετατροπή των ξεραμένων ελάτων σε εδαφοβελτιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο σε αναδασωτέες περιοχές.

Πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, ο κ. Ζεϊμπέκης ενημέρωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων σε όσους παραβατούν και είτε εναποθέτουν ανεξέλεγκτα τα ογκώδη απορρίμματα στα πεζοδρόμια, είτε πετούν χύμα τα σκουπίδια έξω από τους κάδους είτε αφισορυπαίνουν την πόλη.