Συνεχίζονται χωρίς διακοπή οι εμβολιασμοί βάση της επιχείρησης «Ελευθερίας», όπως ενημερώνει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στις 11 Ιανουαρίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, αφού ανέφερε ότι σήμερα, Δευτέρα (04/01) πραγματοποιήθηκαν 5.665 εμβολιασμοί υγειονομικών, φθάνοντας συνολικά τους 9.528 εμβολιασμούς, αποκάλυψε ότι έφθασαν στη χώρα μας άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Συνολικά έτσι η Ελλάδα έχει παραλάβει 152.580 δόσεις, από τις οποίες πάνω από 24.000 έχουν διατεθεί στα νοσοκομεία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, δεν παρέλειψε να εστιάσει στη σημασίας της εγγραφής στην άυλη συνταγογράφηση, όσον αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού για τον εμβολιασμό, καθώς έτσι οι πολίτες θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι θα μπορούν πάντως να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Έτσι κλείνεις ραντεβού για το εμβόλιο

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με τους εξής τρόπους:

  • Πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034)
  • Επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Να σημειωθεί, ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, διαβεβαίωσε ότι και στην Ελλάδα ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά και προγραμματισμένα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια εντός του Ιανουαρίου αναμένονται και άλλα εμβόλια όπως της Moderna, ενώ πιθανόν να είναι ταχεία η έγκριση και του εμβολίου της AstraZeneca.

Πηγή: newsbomb.gr