Με μία μαντινάδα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κάτοικοι της ακριτικής Θύμαινας. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το συγκεκριμένο νησάκι στο πλαίσιο επίβλεψης του σχεδίου άμεσου εμβολιασμού, όσων κατοίκων από τα μικρά νησιά, επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ο πρωθυπουργός ήταν παρών κατά τον πρώτο εμβολιασμό στο μικρό νησί, ενός 26χρονου, ενώ αμέσως μετά εμβολιάστηκε ο 86χρονος παππούς του. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των κατοίκων έχει σταλεί προσωπικό από τη Σάμο ώστε να υποστηρίξει τον γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Πριν μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο, όπου συνομίλησε με τη δασκάλα και τους μαθητές, ρωτώντας για τις ανάγκες τους με τα παιδιά να του ζητούν να επισκευαστεί το γήπεδο 5✕5 και να δημιουργηθεί παιδική χαρά.

Νωρίτερα, στο λιμάνι της Θύμαινας, οι κάτοικοι του είπαν ότι πρώτη φορά βλέπουν στο νησί τους εν ενεργεία Πρωθυπουργό και του αφιέρωσαν μία μαντινάδα κατά την υποδοχή.

“Πρώτη φορά Πρωθυπουργός έρχεται στο νησί μας

Κι εμείς θα σας τιμήσουμε με την συνείδησή μας

Είστε λεβέντης Κρητικός, τίμιο παλικάρι

Γι’ αυτό ο Θεός σας έδωσε αυτήν τη θεία χάρη

Εκεί ψηλά στον ουρανό βρίσκονται οι γονείς σας

Θα σας προστατεύουνε σε όλη τη ζωή σας”.

“Η καρδιά μας είναι πάνω από όλα στα μικρά νησιά και θα είμαστε κοντά σας”, απάντησε στους ακρίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Να ξέρετε είμαστε φύλακες εδώ πέρα” του είπαν από την πλευρά τους οι κάτοικοι.

 

Πηγή:thetoc.gr