Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στα έργα αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων από την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας, Γιώτα και τις αρχαιολόγους Βασιλική Παπαθανασίου και Δήμητρα Ανδρίκου. 

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βιτυνιώτης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Κορινθίας Κώστας Δημόπουλος, ο Αθανάσιος Ροβήλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών “Αρχαία Σικυώνα”, Πάνος Λέανδρος.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η κα Κόρκα δήλωσε:
“Στηρίζουμε τις επικείμενες εργασίες εκπόνησης μελετών καθώς και τις εργασίες αποκάλυψης, αποκατάστασης, προστασίας και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας. Στόχος μετά τα έργα αποκατάστασης είναι η λειτουργικότητα και προσβασιμότητα του θεάτρου, ώστε να μπορέσει να διατεθεί στο κοινό και ξαναγίνει κοιτίδα δημιουργικότητας και πολιτισμού για όλη την Ελλάδα. 

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε έχουμε αναφέρει στις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι είναι πρόθεσή μας η ανάδειξη ενός αρχαίου θεάτρου ανά περιφερειακή ενότητα.

Το αρχαίο θέατρο Σικυώνας αποτελεί για εμάς μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες.