Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αποψινό του διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το μεσημέρι με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα,  ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του και ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν είναι κομματική υποψηφιότητα, ωστόσο χαίρει διακομματικής αποδοχής. «Όλοι αναγνωρίζουν τις δημοκρατικές αναφορές και την κοινωνική ευαισθησία της. Και, από όσο ξέρω, δεν προέρχεται από τη δική μας πολιτική οικογένεια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν μάλιστα την αισιοδοξία τους, ότι η Αικ. Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία με πάνω από 200 ψήφους καθώς, εκτιμούν, ότι θα είναι δύσκολο να δικαιολογήσουν την άρνησή τους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άλλωστε τον Οκτώβριο του 2018, με πρόταση του τότε υπ. Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου την είχε τοποθετήσει στην ηγεσία του ΣτΕ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή:iefimerida.gr