Μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν καθημερινά χιλιάδες ασθενείς εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος(ΠΦΣ), ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο παρεμβάσεις στον ΕΟΦ και στο υπουργείο Υγείας.

Ο ΠΦΣ ζητά από τους φαρμακευτικούς συλλόγους εντός μιας εβδομάδας να αποστείλουν κατάσταση με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων στο νομό τους (δηλαδή σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα), προκειμένου να καταρτιστεί ένας συγκεντρωτικός κατάλογος ελλείψεων πανελλαδικά, «που θα αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος».

Σημειώνει ότι «στόχος είναι να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς και να αναδειχθεί η τεράστια έκτασή του πανελλαδικά» και δηλώνει αποφασισμένος να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, για την επίλυσή του.

Υπενθυμίζεται η καταγγελία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου  για ελλείψεις σε βασικά φάρμακα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις και ακυρώσεις χημειοθεραπειών.