– Να διαβαζουν πριν γράψουν κάποιοι” αναφέρεται χωρίς ο Ν.Σταυρέλης καν να ονομάζει τον πρώην Δήμαρχο

 

Μπαράζ ανακοινώσεων καταγράφεται μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για την χρήση γεώτρησης στην Κόρινθο από χθες Σάββατο. Ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός σε μια ανακοίνωση φορτισμένη έκανε λόγο ακόμα και για επιστροφή στην εποχή των μπιτονιών καλώντας το νυν Δήμαρχο να παραιτηθεί από την θέση του.

Ο νυν Δήμαρχος σε απάντηση της εν λόγω ανακοίνωσης στάθηκε μόνο στο σημείο της αναφοράς περί υδροδότησης του Κιάτου καταλογίζοντας στον κ.Πνευματικό ψεύδη.

“Κυριε Πνευματικέ,
ουτε σταγόνα νερό από τη Στυμφαλία δεν παίρνει το Κιάτο .
Γιατι λέτε τέτοια ψέματα?
Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα έλλειψης νερού . Αδικείτε συνειδητά τον καθημερινό αγώνα της ΔΕΥΑΚ όλο το καλοκαίρι. Μήνες πριν έχουν στερέψει οι πηγές στη Στυμφαλία”

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της Πνοής Δημιουργίας προκλήθηκε από έφερες αναφορές στο διαδίκτυο, κυρίως υποστηρικτών του πρώην δημάρχου οι οποίες εγκαλούσαν τον επικεφαλής της για την δική του παρουσία και ευθύνη στην εξέλιξη ένεκα της συμμετοχής του στην ΔΕΥΑΚ.

“Επειδή ακούγονται πολλά στην πόλη από υπεύθυνους και ανεύθυνους, βάζοντας στο κάδρο και τον εαυτό μου (εμμονές του παρελθόντος) έχω να τονίσω τα εξής.

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση από ΚΑΝΕΝΑ (ας θυμηθούμε τι έγινε την προεκλογική περίοδο του 2014).
Γνωρίζουμε την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να χειριστεί τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δήμο, αλλά καλώς ή κακώς είναι η μόνη αρμόδια.
Τώρα όσον αφορά τις παραιτήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ που ζητούν ορισμένοι έχω να πω ότι:
Είμαι δύο χρόνια μέλος εκ μέρους της αντιπολίτευσης και ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί στη διετία αυτή για υδροδότηση άλλων φορέων από τις πηγές της Στυμφαλίας.
Καλό είναι να διαβάζουν πριν εκστομίζουν οτιδήποτε.
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑΚ 108 και 109/9-12-2013
καθώς και επιβεβαίωση ισχύος των ανωτέρω αποφάσεων στις 16/6/2016 για την εκτέλεση του έργου υδροδότησης Σικυωνίων από τις πηγές (δεν ήμουν μέλος διοικητικού συμβουλίου).
Ψυχραιμία και σύνεση χρειάζεται.”

 

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο κόσμος έχει θορυβηθεί. Δεδομένης της ανησυχίας του το νερό δεν μπορεί να γίνει και παλι “όπλο” εκλογικό.

Οι πολίτες βέβαια από την πλευρά τους μπορούν να συμβάλλουν στην αποφυγή των χειροτέρων κάνοντας συνετή χρήση (δεν το πράττουν όλοι και το γνωρίζουμε καλά)