Καθήκοντα κυβερνήτη θα αναλάβει η Ειμι Μπάουερνσμιντ, η οποία θα αναλάβει το «τιμόνι» του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln (CVN 72).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς η Μπάουερνσμιντ γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει κυβερνήτης πυρηνικού αεροπλανοφόρου στις ΗΠΑ. Η Ειμι Μπάουερνσμιντ, με περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της, γράφει ιστορία καθώς σπάει ένα ανδροκρατούμενο οχυρό.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή», δήλωσε, «Λατρεύω να κυβερνώ τους κορυφαίους ναυτικούς και παίρνω αυτήν την ευθύνη πολύ σοβαρά». «Πολλές φορές στη ζωή είσαι λίγο νευρική ή φοβάσαι να κάνεις κάτι επειδή νομίζεις ότι θα αποτύχεις. Και λοιπόν; Εννοώ… Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί εάν αποτύχω;» είπε η κυβερνήτη.

Η γεννημένη στο Μιλγουόκι βετεράνος πιλότος παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να σπας στερεότυπα και να κατακτάς ανδροκρατούμενα οχυρά. Η Ειμι Μπάουερνσμιντ αποφοίτησε από την Ναυτική Ακαδημία το 1994, τη χρονιά που το Κογκρέσο κατήργησε τον νόμο που απαγόρευε στις γυναίκες να υπηρετούν σε πολεμικά πλοία ή αεροπλάνα.

Η Bauernschmidt ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε ύπαρχος σε αεροπλανοφόρο, μια θέση που κατείχε από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2019, επίσης στο Λίνκολν.

Πηγή: iefimerida.gr