Connect with us

Επικαιρότητα

Επελαύνει η κακοκαιρία «Κάρμελ» – Πού έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου σήμερα το θερμόμετρο

Published

on

Επελαύνει η κακοκαιρία «Κάρμελ» - Πού έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου σήμερα το θερμόμετρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Κάρμελ» που από την Παρασκευή το βράδυ σαρώνει ολόκληρη τη χώρα με χιόνια και καταρρακτώδεις βροχές.

Παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (19/12) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9⁰C. Συγκεκριμένα, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στον Άγιο Παύλο Ημαθίας με – 8,7 ⁰C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19/12, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Κυριακής 19/12/2021, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Κακοκαιρία Κάρμελ: Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις βραδινές ώρες στα βορειαανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο τοπικές καταιγίδες. Στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια στα ορεινά και ημιορεινά, πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και τα ορεινά της Κρήτης. Γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο αρχικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 9 με 11 βαθμούς, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην Αττική. Στην αρχή της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι άνεμοι πνέον από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 8 βαθμούς κελσίου.

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz