Θέση στην σημερινή κινητοποίηση της εστίασης έλαβαν με κοινή ανακοίνωσή τους χθες ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου και η ΟΕΒΕ Κορινθίας.  “Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος είναι στο πλευρό του κλάδου της εστίασης !!” αναφέρει η ανακοίνωση με τα τρια θαυμαστικά να δίνουν έμφαση στην στήριξη.

Η επόμενη ωστόσο φράση ήρθε να μπερδέψει και να προκαλέσει θα έλεγε κανείς αφού μιλά για ανοιχτά καταστήματα.  “Για την απόφαση του πανελλαδικου κλείσιματος των εμπορικών καταστημάτων αποφασίζει το κεντρικό όργανο όπως και έπραξε για τον επισητιστκό κλάδο. Επομένως αύριο 16/11 ανοιχτά παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα ” λέει η ανακοίνωση με τα σχόλια των εμπόρων κάτω απο την ανάρτηση στα σχόλια να ρωτούν εάν η διαμαρτυρία είναι με ανοιχτά καταστήματα και τι είδους διαμαρτυρία είναι αυτή.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται με μια σειρά αιτημάτων , η δε στάση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται προκλητική.

“Η ΟΕΒΕ Κορινθίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις στις 16/11 προκειμένου να σταματήσουν το θάνατο της μικρομεσαίας επιχείρησης που τα νέα μέτρα με πρόφαση την έξαρση της πανδημίας οδηγούν στην καταδίκη της εστίασης και του εμπορίου. Καλούμε τα μέλη μας ενάντια στα αστυνομικά μέτρα επιτήρησης και την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Ζητάμε η Κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αντί να συνεχίζει στην διχαστική λογική πίεσης του ανεμβολίαστου πληθυσμού και την αντίστοιχη πίεση με τη λογική του αστυνόμου που τη μεταθέτει στους επιχειρηματίες. Η στάση της είναι προκλητική και ο δρόμος για κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.
Διεκδικούμε την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και απαιτούμε:
-Απόσυρση του μέτρου των ελέγχων των πιστοποιητικών που υποχρεώνουν τους επιχειρηματίες να έρθουν σε ρήξη με τους πελάτες τους.
-Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
-Επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής απαλλαγής των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.
-Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για 12 μήνες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσους συναδέλφους δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.
-Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.
-Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.”
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δυο Πρόεδροι Μποζίκης και Γεώργαρης με το ερωτηματικό για την “ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις” να παραμένει.