Connect with us

EDITOR

Διμηνιό: Μπήκε το νερό στ αυλάκι!

Published

on

Αποτελέσματα φαίνεται πως φέρνει η συνεργασία του ΤΟΕΒ Διμηνιού με το δήμο Σικυωνίων. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες  “αποκάλυψαν” στην κυριολεξία το αρδευτικό δίκτυο ενώ το οδικό δίκτυο είναι και πάλι προσπελάσιμο απο τους αγρότες. Τα εύσημα ανήκουν κυρίως στη νέα διοίκηση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων η οποία ανέλαβε πριν απο λίγους μήνες και στην κυριολεξία “σήκωσε τα μανίκια ψηλά”.
Η αναγνώριση του έργου που γίνεται έρχεται και απο τον πρώην Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Διμηνιού Γιάννη Σιώκο ο οποίος με ανάρτησή του καταγράφει τα όσα σημαντικά έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα αποδίδοντας εύσημα στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η ανάρτηση του κ.Σιώκου
ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤ’ ΑΥΛΑΚΙ! Ως παλιός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Διμηνιού οφείλω να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων κ. Νίκο Μπουζιώτη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τον οργασμό δραστηριότητας που ήδη παρουσιάζουν μέσα σε λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ομολογώ ότι ξεπέρασαν τα αναμενόμενα και κατόρθωσαν να αποκαταστήσουν ιδιαίτερα δύσκολα έργα, σε δύσβατα σημεία. Εξαφανισμένα αυλάκια από κατολισθήσεις, αγριόχορτα, καλάμια και “αδέσποτα” δέντρα ήρθαν πάλι στην επιφάνεια. Το μη προσπελάσιμο αρδευτικό δίκτυο είναι επιτέλους φανερό σε όλη τη διαδρομή του (με ό,τι σημαίνει αυτό). Οι δε αγροτικοί δρόμοι -παραλλήλως των τσιμενταυλάκων- που θύμιζαν σκηνικό από ζούγκλα διανοίχθηκαν, διαπλατύνθηκαν και είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους αγρότες. Και όχι μόνο αυτούς… Καθώς οι δρόμοι είτε βρίσκονται στο πλάι του ποταμού Σελιάνδρου, είτε έχουν υπέροχη θέα προς αυτόν, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν και ένας ιδανικός περίπατος για όλους τους Σικυώνιους ή τουλάχιστον για εκείνους που ξέρουν τι θα πει “φυσικό κάλλος”.
Ο δρόμος προς “Ορθά”, ο δρόμος “Πίσω Μύλος – Σκάλα”, ο δρόμος στα “Λιακέικα” ήταν ζητούμενα που φαίνεται ότι ανοίγουν νέες προοπτικές στην Αγροτική οδοποιία του Διμηνιού.
Η ομοψυχία μιας παρέας νέων ανθρώπων-αγροτών, με γνώση και αγάπη προς το επάγγελμά τους, αλλά και η ουσιαστική αρωγή του Δήμου Σικυωνίων έφεραν το αποτέλεσμα που βλέπετε στις εικόνες.
Σημείωση: το κτίριο που παρατηρείτε σε μία από τις φωτογραφίες είναι ο γνωστός “Νερόμυλος” ο οποίος λειτούργησε με επιτυχία και ως ταβέρνα. Ο δρόμος αυτός ( περιοχή “Λιακέικα”) πλέον θα συναντάται με την αερογέφυρα Διμηνιού, μέσα από διαδρομή με καλλιέργειες και οργιώδη βλάστηση.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz