Θετική στον νέο κορονοϊό βρέθηκε εκ νέου μια γυναίκα, η οποία είχε νοσήσει πριν από περίπου 20 μέρες. Η γυναίκα είχε βρεθεί θετική στο τέλος Μαρτίου, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο αναφοράς και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, αρχές Απρίλη.

Σημειώνεται πως οι νοσηλευόμενοι για covid-19, πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ για να βγουν από το νοσοκομείο.

Η γυναίκα υποβλήθηκε ξανά σε εργαστηριακό έλεγχο σε εφημερεύον νοσοκομείο τα τελευταία 24ωρα και βρέθηκε πάλι θετική. Τώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μελετά το περιστατικό για να διαπιστώσει αν πρόκειται για αληθινή επαναλοίμωξη ή όχι.

Χθες, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε ερώτηση που του τέθηκε για την ανοσία στον πληθυσμό από τον ιό, σημείωσε την δυσκολία να επιτευχθεί αυτή σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στόχος είναι η δημιουργία, η οικοδόμηση σταδιακής ανοσίας, δηλαδή να γίνεται σταδιακά, διαδοχικά η έκθεση του πληθυσμού στον κορονοιό ώστε να εμφανίζουν αντισώματα, τα οποία θα τους προστατεύσουν.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ακούγονται δύο διφορούμενες απόψειςΜία από τον WHO, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία λέει ότι δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι τα αντισώματα που αναπτύσσεις σε προστατεύουν» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι δεν συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Η δεύτερη άποψη, με την οποία όπως δήλωσε συντάσσεται, προέρχεται από επιστημονικές ομάδες εγνωσμένου κύρους υποστηρίζει και με βάση την εμπειρία που υπάρχει από τους άλλους κορονοϊούς, ότι θα υπάρχει προστασία για τουλάχιστον ένα χρόνο.

πηγή: newsbomb.gr