Connect with us

Ελλάδα

Ο Γιώργος Πετρίτσης στηρίζει τον Π. Τατούλη

Published

on

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Αξιότιμε κ. Γραμματέα

Μόνο ως προσπάθεια «εγχάρτωσης» για μελλοντική χρήση «φακέλου» με το όνομά μου τυπωμένο στο χαρτί, ώστε να φαίνεται, θα μπορούσε να σημασιοδοτηθεί η αποστολή σ’ εμένα έγγραφης κλήσης σε απολογία, επειδή τάχα δεν ανταποκρίθηκα σε τηλεφωνική πρόσκληση του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απολογηθώ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Αποκρούοντας ως απαράδεκτο το να θέλει ο οποιοσδήποτε να «με τυλίξει στο χαρτί», οφείλω να σας θυμίσω ότι ενώ μου στέλνετε e-mail στις 19:26μ.μ. της 7-01-2019 για να απολογηθώ, το απόγευμα της ίδιας εκείνης ημέρας (17.00 μ.μ) είχα παρευρεθεί σε σύσκεψη υπό εσάς τον ίδιο παρουσία και των κ. Γαϊτάνη και Νέζη, αντικείμενο της οποίας ήταν το να «παράσχω εξηγήσεις» για την επικαλούμενη αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με τις παραπάνω εκλογές.

Η σύσκεψη αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει πριν τις εορτές, λόγω όμως προσωπικού προβλήματος υγείας που δεν μου επέτρεπε να παρευρεθώ κατά την αρχική ημερομηνία πραγματοποιήσεώς της, ζητήθηκε η αναβολή της και πράγματι κατόπιν νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον κ. Γαϊτάνη κανονίστηκε νέα συνάντηση για τις 7-01-2019 στις 16:30μ.μ., οπότε και έλαβε χώρα η σύσκεψη αυτή κατά την οποία και έθεσα τις απόψεις μου περί των παραπάνω αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το αν οι απόψεις αυτές δεν σας βρήκαν σύμφωνο, αυτό δε σας δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεσθε ότι αρνήθηκα να τις θέσω ενώπιον σας (θέλετε να το πείτε απολογία, πείτε το) και να θέλετε να με «μαρκάρετε» επί χάρτου ως απολογούμενο, μόνο και μόνο για να προσδώσετε «βαρύτερη χροιά» σε κάτι που δεν έχει τέτοια χροιά, ούτε και συνιστά αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Αλλά και για να μην θεωρήσετε ότι υπεκφεύγω την γραπτή απάντηση μου, θα σας αναφέρω ότι :

Πριν από περίπου 4 μήνες σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, ενημερωθήκατε αναλυτικά για τις απόψεις και τις προθέσεις όλων σχεδόν των περιφερειακών συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών που βρίσκονται στο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος » του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας .Πιστεύαμε ότι είχατε κατανοήσει στο ακέραιο, όλοι οι υπεύθυνοι της τότε σύσκεψης , ότι οι περισσότεροι εξ ημών είχαμε δηλώσει την στήριξη μας εκ νέου στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη . Παρά το γεγονός αυτό, η επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές ήταν το πρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα.

Στις εκλογές του 2014 κατήλθα με γνώμονα όχι μόνο το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε ανοιχτά τον Πέτρο Τατούλη (πράγμα που δεν είχε κάνει η Ν.Δ το 2010) αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του, μια σημαντική προσπάθεια που είχε επιτύχει για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών όπως ήταν η τότε περίοδος ,αλλά και την ίδια την προσωπικότητα του Πέτρου Τατούλη .

Σήμερα μας ζητάτε να στηρίξουμε άλλη υποψηφιότητα, αλλά ουδέποτε παρά τις πολλές οχλήσεις όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και του απλού πολίτη, δεν μας δώσατε μια πειστική απάντηση ( θα έλεγα καμία απάντηση ) για ποιο λόγο δεν είναι ικανός τώρα για περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης .

Μας ζητάτε ουσιαστικά, να απεμπολήσουμε ένα τεράστιο έργο που έχει γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που είναι ορατό στον απλό πολίτη και να μεταπηδήσουμε σε άλλον συνδυασμό . Αλλά δεν μας είπατε πως θα αντικρύσουμε τους Πελοποννήσιους πολίτες – ψηφοφόρους, οι οποίοι όχι μόνο μας εμπιστεύθηκαν το 2014, αλλά μας έβλεπαν 4,5 χρόνια τώρα, κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή, να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση έργων και δράσεων που είχαμε δεσμευθεί να πράξουμε.

Προσωπικά το έργο που δημιουργήσαμε στην Πελοπόννησο τα τελευταία 4,5 χρόνια δεν το χαρίζω σε κανέναν, για αυτό και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές θα είμαι με το συνδυασμό « Νέα Πελοπόννησος » του Πέτρου Τατούλη.

Η διαδρομή μου στα κοινά, έχει αναφορά μόνο στον απλό πολίτη της Κορινθίας, ο οποίος με τίμησε πολλές φορές με την ψήφο του, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο μου, ότι στην πολιτική έδωσα και δεν πήρα, ότι ήρθα σε ρήξεις αλλά δεν έκανα συμβιβασμούς, ότι είχα πάντα συνέπεια λόγων και έργων, ότι δεν υπήρξα ποτέ κρατικοδίαιτος αλλά μάχιμος ελεύθερος επαγγελματίας .

Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στελέχη που με αστραπιαία ταχύτητα αλλάζουν απόψεις και στρατόπεδα , πρόσωπα που εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά τώρα που η Ν.Δ είναι στα πάνω της, για να διεκδικήσουν υψηλά αξιώματα , πρόσωπα που παλαιότερα αγωνίζονταν και στήριζαν άλλους συνδυασμούς και τώρα έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως , μπορεί να τα κρατήσει αλλά επ’ουδενί δεν μπορούν και να αποτελούν πολιτικά πρότυπα για την Πελοπόννησο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι όλοι εμείς όχι μόνο ως στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» αλλά και ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας, κάναμε την μόνη πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο όσο ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Να θυμίσω ένα μόνο : Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ήταν το μόνο που πήρε απόφαση στην κρίσιμη για τα συμφέροντα της χώρας ψηφοφορία του δημοψηφίσματος του 2015, ώστε να παραμείνουμε αταλάντευτοι στο ΝΑΙ, για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η Νέα Πελοπόννησος είναι ο μόνος συνδυασμός που δεν αθέτησε το προεκλογικό του πρόγραμμα σε κανένα σημείο του, και προπαντός στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο της περιφέρειας μας, που δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο χρονικό διάστημα πολέμησε , παρά το γεγονός ότι η ίδια, όταν ήταν στην κυβέρνηση δια των αρμόδιων τότε υπουργών της είχε εκφρασθεί με τα καλύτερα λόγια.
Αν η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων είναι λάθος, τότε συγχωρήστε μας αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη !!!

Βρίσκομαι και υπηρετώ πιστά και ανιδιοτελώς την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη μας, για 35 συναπτά έτη από την εποχή που εισήλθα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όταν η ΔΑΠ είχε 8% το 1983 και την παραδώσαμε με μεγάλους φοιτητικούς αγώνες στο 50 % το 1989, από τους δύσκολους καιρούς των πολύ έντονων εκλογικών αναμετρήσεων της δεκαετίας του 1980, από την ιστορική νίκη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990 ,από τις εκλογές του 2000 του Κώστα Καραμανλή τότε που «η Ελλάδα κοιμήθηκε με κυβέρνηση ΝΔ και ξύπνησε με ΠΑΣΟΚ» μέχρι και τις μεγάλες νίκες του 2004 από τον Κώστα Καραμανλή και του 2012 από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η πορεία μου στο χώρο αυτό έχει πάντοτε βάση τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή , της ενότητας, της συνεννόησης, της προόδου και της πολιτικής ελευθερίας.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σημερινή ηγεσία της παράταξης έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να ξεπεράσει αγκυλώσεις του παρελθόντος και να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης αρκεί να απαλλαγεί από αντιλήψεις που έχουν να κάνουν με το «πολιτικό κόστος » αλλά και από πρόσωπα που δυστυχώς δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα .

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» Νίκος Καζαντζάκης.

Με τιμή
Γιώργος Π.Πετρίτσης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π
Θεολόγος Ε.Κ.Π.Α
Πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου-Περαχώρας-
Αγίων Θεοδώρων
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας

Share this…
Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz