Βίντεο κατέγραψε την απίστευτη αυταπάρνηση ενός πουλιού να πετάξει μακριά από τη φωλιά του για να σωθεί, την ώρα που ένα τρακτέρ πλησιάζει καταπάνω του, έτοιμο να το συνθλίψει.
Μια μητέρα είναι διατεθειμένη να προστατέψει τα μικρά της δίνοντας ακόμη και τη ζωή της και αυτό το πουλί αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Στην επαρχία Καμφαένγκ Φετ της Ταϊλάνδης ένα κόκκινο αργυροπούλι είδε τον χάρο με τα μάτια του όταν ένα τρακτέρ πλησίαζε καταπάνω του έτοιμο να συνθλίψει αυτό και το αυγό του.
Στο βίντεο η φτερωτή μητέρα έχει απλώσει τα φτερά της προστατεύοντας με γενναιότητα το αυγό και τη φωλιά της, φωνάζοντας επιθετικά προς τον άνδρα και το τρακτέρ για να τους κρατήσει μακριά.
Ο 46χρονος αγρότης του ορυζώνα ανέφερε πως όργωνε το χωράφι του όταν ξαφνικά άκουσε έναν περίεργο θόρυβο εκεί κοντά.
Ξαφνικά είδε το πουλί, το οποίο είχε απλώσει τα φτερά του προσπαθώντας να προστατεύσει το αυγό του.
“Το μητρικό ένστικτο είναι αξιοθαύμαστο. Είμαι ανακουφισμένος που δεν πέρασα κατά λάθος από πάνω του”, ανέφερε ο αγρότης.
Ωστόσο όπως είπε, ανησυχεί για τη μαμά και το αυγό της γιατί όταν έρθει η βροχή το χωράφι θα πλημμυρίσει και θα είναι επικίνδυνο, προσθέτοντας ότι θα έλεγχε πάλι το σημείο σε περίπτωση που το πουλί δεν έφευγε από εκεί.
Τα κόκκινα αργυροπούλια φτιάχνουν τη φωλιά τους σε βαθούλωμα στο έδαφος και καλύπτουν τα αυγά τους με βότσαλα ή χόρτα.
Οι μητέρες πετούν γύρω από τη φωλιά, ενώ είναι πολύ θορυβώδη όταν εντοπίσουν πιθανούς θηρευτές.
Πηγή:sputniknews.gr