Connect with us

Κόσμος

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αυτή είναι η νέα του λιμουζίνα σωστό φρούριο

Published

on

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά για τη ζωή του. Λαμβάνει σε κάθε του μετακίνηση δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κρυφά και φανερά, και προσέχει πολύ την ασφάλεια του.

Ο Πούτιν αποφάσισε πρόσφατα να αλλάξει τη λιμουζίνα που μετακινείται (πολλές φορές του αρέσει να την οδηγάει ο ίδιος, έχει πάθος με την οδήγηση). Έτσι τη θέση της παλιάς του λιμουζίνας πήρε ένα πραγματικό θηρίο 600 ίππων που μοιάζει με υπερφρούριο επάνω στο δρόμο.

Παρέλαβε λοιπόν μια «Aurus Senat BP5 Special Edition» της Ρωσικής εταιρίας αυτοκινήτων Aurus. Η συγκεκριμένη εταιρία ιδρύθηκε πρόσφατα στη Ρωσία, από μια ομάδα κατασκευαστών σε συνεργασία με τη Ρωσική κυβέρνηση.

Η τιμή της είναι απαγορευτική για κάποιον ιδιώτη, έτσι συνήθως οι κύριοι πελάτες της εταιρίας είναι Ρώσοι ολιγάρχες, ή μεγαλοεπιχειρηματίες. Στόχος της προεδρικής λιμουζίνας είναι ένας. Να παρέχει άνεση αλλά κυρίως ασφάλεια.

Δυτικές επιρροές

Η Aurus Senat έχει βασιστεί στα σχέδια της Rolls – Royce. Διαθέτει έναν κινητήρα 4,4 λίτρων twin turbo V8 που αναπτύχθηκε από την Porsche και μαζί με τον ηλεκτρικό κινητήρα που έχει βγάζει 600 ίππους.

Είναι αυτόματη με κιβώτιο 9 σχέσεων, είναι τετρακίνητη και πιάνει τα 0-100 σε κάτι λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αυτού του θηρίου ξεπερνάει τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Πραγματικό φρούριο με έξοδο κινδύνου

Αυτό το οποίο προτάσσουν οι κατασκευαστές της και για τον λόγο αυτόν, την πήρε και ο Πούτιν, είναι η ασφάλεια που παρέχει. Μάλιστα όπως λένε οι κατασκευαστές της διαθέτει 14 επίπεδα ασφαλείας που ελαχιστοποιούν τη ζημιά ακόμη και εάν δεχτεί ρουκέτα.

Διαθέτει έξοδο κινδύνου σε περίπτωση ολικού ή μερικού κλειδώματος της πόρτας. (Το πίσω άθραυστο τζάμι ανοίγει με έναν ειδικό μηχανισμό σε κλάσματα του δευτερολέπτου και γίνεται πόρτα).

Τα λάστιχα είναι αλεξίσφαιρα αλλά αν με κάποιο τρόπο ξεφουσκώσουν, διαθέτει ένα ειδικό σύστημα στήριξης των τροχών πράγμα που επιτρέπει στο όχημα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και με ξεφούσκωτα λάστιχα.

Τα τζάμια αλλά και το αμάξωμα είναι πλήρως αλεξίσφαιρα με επίπεδο προστασίας BR5, κάτι που σημαίνει ότι δεν τα περνάει ούτε σφαίρα από καλάζνικοφ, ενώ μπορούν να αντέξουν και απευθείας χτύπημα ρουκέτας.

Η δεξαμενή καυσίμων που έχει είναι θωρακισμένη και δεν εκρήγνυται, ενώ σε περίπτωση βαλλιστικής πρόσκρουσης και η κάτω πλευρά και η οροφή του οχήματος προστατεύονται.

Για να αποφευχθεί η δηλητηρίαση από τοξικά αέρια των ανθρώπων που βρίσκονται εντός του οχήματος σε μια ενδεχόμενη χημική επίθεση, η ρωσική λιμουζίνα είναι εξοπλισμένη με ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα και παρέχει πάντα καθαρό οξυγόνο στην καμπίνα των επιβατών.

Διαθέτει επίσης ειδικό σύστημα αυτό – πυρόσβεσης σχεδιασμένο να ανιχνεύει και να κατασβήνει τις φωτιές ακόμη και κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Τέλος επειδή η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική, το αυτοκίνητο διαθέτει τη λειτουργία half-duplex «Receive-Out» και έτσι υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των ατόμων που κάθονται μέσα στο αυτοκίνητο και εκείνων που βρίσκονται έξω.

Φυσικά αυτά είναι ορισμένα από τα συστήματα προστασίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η συγκεκριμένη λιμουζίνα που έχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει σίγουρα και πολλά άλλα συστήματα τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Πηγή:in.gr

Continue Reading

Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz