Επικαιρότητα
Αυστραλός chef μοιράζεται το μυστικό για τις πιο τέλειες τραγανές πατάτες


Οι τηγανητές πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, έστω και αν κάποιοι χρησιμοποιούν διαφορετικές παραλλαγές για να τις φτιάξουν.
Άλλοι τις πετάνε απλά στο καυτό λάδι, άλλοι τις κάνουν στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί, ενώ άλλοι τις βράζουν πρώτα, προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην γεύση.
Για τους μερακλήδες που έχουν χρόνο στην διάθεσή τους και τους αρέσει να ασχολούνται με την κουζίνα, ένας Chef στην Αυστραλία αποκάλυψε τον δικό του τρόπο για τις πιο τέλειες και τραγανές τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή που χρησιμοποιεί ο Morgan Hipworth στο Bistro Morgan της Μελβούρνης όπου εργάζεται είναι η εξής…
- Κόβεις τις πατάτες σε κύβους
- Τις βράζεις μέχρι να μαλακώσουν
- Τις βάζεις πάνω σε ένα χαρτί για να στεγνώσουν και να χάσουν τα υγρά τους
- Κόβεις ένα σκόρδο σε ροδέλες και το τηγανίζεις, προκειμένου να πάρει γεύση το λάδι
- Βγάζεις το λάδι και το βάζεις σε ένα τηγάνι
- Μόλις καψει το λάδι ρίχνεις τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να γίνουν τραγανές
- Στο μεσοδιάστημα ρίχνεις τις φέτες του σκόρδου, την ρήγανι, το θυμάρι και το αλάτι.
Πηγή:protothema.gr
-
EDITOR24 ώρες ago
Το “ευχαριστώ” του Γιώργου Δέδε στους “συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ”!
-
EDITOR12 ώρες ago
Κόρινθος: Συμβούλιο στα… γρήγορα
-
Uncategorized8 ώρες ago
Ο Μελέτης δεν στηρίζει τον Πνευματικό;
-
EDITOR6 ώρες ago
Πήρε τα…βουνά ο Ζώγκος!
-
EDITOR23 ώρες ago
Σύγχρονο προβλήτα αποκτά ο Κόρφος
-
EDITOR12 ώρες ago
Γ.Παπαμιχαήλ: Αλλάξτε την απαράδεκτη στάση σας ως κοινότητα!
-
Ελλάδα8 ώρες ago
Ύδρα: Φόρτωσαν ολόκληρο ψυγείο σε γαϊδούρι
-
Ατζέντα22 ώρες ago
«Αρβανίτες: Οι γνωστοί-άγνωστοι της ελληνικής ιστορίας» – Εκδήλωση στο Σοφικό Κορινθίας