Η Αυστραλία βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία που μοιάζει να μην έχει τέλος. Οι φωτιές έχουν κατακάψει μεγάλο τμήμα της χώρας, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χιλιάδες ζωάκια έχουν βρει τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διεθνή Μέσα που επικαλούνται την εφημερίδα The Australian, πάνω από 10.000 καμήλες αναμένεται να θανατωθούν καθώς πίνουν πολύ νερό!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους στην Αυστραλία που υποφέρει από τις φωτιές και από ξηρασία.

Η επιχείρηση για τη μαζική θανάτωση των ζώων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου μετά από εντολή των ιθαγενών ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara. Την επιχείρηση έχουν έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές οι οποίοι θα πυροβολήσουν τα ζώα από ελικόπτερα.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό, το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για εισβολές των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό… μιας και το «μυρίζουν» από χιλιόμετρα.

Πηγή:madata.gr