Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο δάσκαλος από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων, απομακρύνεται.   Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, ο περιφερειακός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα.  

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 7 Ιουνίου σε δημοτικό σχολείο της πόλης της Ρόδου. Σύμφωνα με όσα είπαν στη «Ροδιακή» οι γονείς το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα του σχολάσματος όταν ο δάσκαλος φέρεται να είπε στα παιδιά «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα».   Ο 9χρονος μαθητής ο οποίος δεν είχε προλάβει να κλείσει την τσάντα του, δεν πρόλαβε να βγει έξω από την αίθουσα. Ο δάσκαλος κλείδωσε την αίθουσα αφήνοντας τον μαθητή μέσα για περίπου 20 λεπτά όπως καταγγέλλουν οι γονείς. Ο μαθητής φώναζε να του ανοίξουν ενώ έκανε και απόπειρα να βγει από το παράθυρο της τάξης που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο, ωστόσο το μετάνιωσε γιατί φοβήθηκε. Τελικά, η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε κάποια στιγμή τον 9χρονο που φώναζε και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να του ανοίξουν.

Ο μαθητής σε κατάσταση σοκ είπε στους γονείς του, όσα είχαν συμβεί και εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση – δια του δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη- κατά του δασκάλου.  

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να συλληφθεί το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια ν΄αφεθεί ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση για την υπόθεση.   Από τη μεριά του ο δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ειδικότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία ισχυρίζεται ότι πράγματι κλείδωσε την τάξη, όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτή βρισκόταν το παιδί.