Connect with us

EDITOR

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση από την Στυμφαλία για την Κόρινθο και 4 κοινότητες

Published

on

Η Κόρινθος και 4 κοινότητες της υδρεύονται απο τις αρχές Δεκεμβρίου με νερό αποκλειστικά Στυμφαλίας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΚ. Το πρόβλημα που είχε οδηγήσει σε πρόσμιξη με γεωτρήσεις δημιουργήθηκε το καλοκαίρι λόγω της ανομβρίας, τότε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής είχαν ανακοινώσει την εξέλιξη διαβεβαιώνοντας τους πολίτες πως το νερό είναι πόσιμο και ασφαλές.

Χθες ο Δήμαρχος ξανά, αυτή τη φορά όμως με τον Τεχνικό Προϊστάμενο της Επιχείρησης Δημήτρη Παπαγεωργίου ενημέρωσαν μέσω συνέντευξης τύπου πως η Κόρινθος, η Αρχαία Κόρινθος, η Ξυλοκέριζα, τα Εξαμίλια και ο Σολομώς, ουσιαστικά δηλαδή ο καποδιστριακός δήμος Κορινθίων, υδροδοτείται και πάλι με νερό από τη Στυμφαλία αποκλειστικά. «Από την 1η Δεκεμβρίου και στο εξής η Κόρινθος, η Αρχαία Κόρινθος, τα Εξαμίλια, η Ξυλοκέριζα και ο Σολομός υδρεύονται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας. Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την υδροδότηση αυτή ωστόσο θέλω και αυτή τη φορά να ζητήσω την σύνεση των πολιτών στην χρήση του νερού αφού, υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές περιοχές στις οποίες καταγράφεται υπερβολική χρήση. Επειδή για τις μετρήσεις αυτές είναι πολύ πιθανόν  να ευθύνονται διαρροές ζητώ την συνεργασία των πολιτών, να ενημερώνουν όπου εντοπίζουν βλάβη την ΔΕΥΑΚ ώστε άμεσα να επιλύεται το πρόβλημα» σημείωσε ο Δήμαρχος, αναφέροντας πως ο περιορισμός των διαρροών σε συνάρτηση με την ορθολογική χρήση θα επεκτείνουν το δίκτυο των περιοχών που υδροδοτούνται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας. 

Η ανακοίνωση επέφερε ανακούφιση σε αρκετούς συμπολίτες που είχαν επιλέξει να μην πίνουν νερό από τη βρύση όμως δημιούργησε και ερωτήματα για την υδροδότηση των υπολοίπων περιοχών. Κάτοικοι άλλων κοινοτήτων ζητούν και εκείνοι να ενταχθούν στο δίκτυο υδροδότησης αφού αποτελούν κομμάτι του δήμου αυτό όμως θα καταστεί δυνατόν εφόσον τα αποθέματα το επιτρέψουν αλλά και τα έργα ολοκληρωθούν όπως στην περιοχή του πρώην δήμου Άσσου – Λεχαίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz