Τα σπίτια μιας ολόκληρης… γειτονιάς, γύρω από τη λίμνη Ερι στην περιοχή της Νέας Υόρκης μετατράπηκαν σε ιγκλού μετά από χιονοθύελλα!

Τα σπίτια καλύφθηκαν πλήρως από πάγο μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τη φύση πραγματικά να… δημιουργεί αλλά και να προκαλεί και προβλήματα! Το θέαμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό, ωστόσο για τους ενοίκους των σπιτιών ήταν ένας εφιάλτης, ο οποίος μάλιστα επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά.

Ο πάγος άρχισε να συσσωρεύεται την Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξημερώνοντας Παρασκευή, όταν η θερμοκρασία έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου και καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έσπρωχναν το νερό που έσκαγε στις ακτές πάνω στα σπίτια, άρχισε να δημιουργείται ένα ελαφρύ στρώμα πάγου.

Την Παρασκευή η περιοχή χτυπήθηκε από μια χιονοθύελλα, που έφερε πολύ χιόνι και δημιούργησε κύματα 3 μέτρων στη λίμνη.

Το Σαββατοκύριακο οι ριπές ανέμου έφθαναν τα 47 μίλια την ώρα και ο καιρός χαρακτηρίστηκε από έναν φαινόμενο που είναι γνωστό ως φαινόμενο λίμνης-χιονιού όπου ο ψυχρός αέρας μετακινείται πάνω από τις Μεγάλες Λίμνες και δημιουργεί έντονη χιονόπτωση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών οι παρακάτω εικόνες, με τα σπίτια καλυμμένα με πάγο. Οι φωτογραφίες πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Οι κάτοικοι οι οποίοι ανησυχούν για τις περιουσίες τους έχουν ζητήσει να χτιστεί ένα προστατευτικό τείχος, καθώς η λίμνη διαρκώς διαβρώνει το έδαφος και βγαίνει στη στεριά.

Πηγή:iefimerida.gr