Ένα μικρό διάλλειμα στη ζοφερή πραγματικότητα του κορονοϊού από την οποία πλήττεται σφόδρα η βόρεια Ιταλία αποτέλεσε για τους κατοίκους της μικρής ιταλικής πόλης Καστελβέτρο μια μικρή βλάβη στο τοπικό οινοποιείο που είχε ως αποτέλεσμα διαρροή… κόκκινου κρασιού στα γύρω νοικοκυριά.

Η βλάβη στο τοπικό οινοποιείο προκάλεσε τη διαρροή τουλάχιστον 1.000 λίτρων κρασιού, τα οποία ήταν έτοιμα προς εμφιάλωση, στους αγωγούς της πόλης.
Ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της μικρής πόλης έβλεπαν με έκπληξη από τις βρύσες στους νεροχύτες και τους νιπτήρες τους να ρέει άφθονο… κόκκινο κρασί, και μάλιστα καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια δήμαρχο της πόλης, η μικρή αυτή βλάβη είχε διάρκεια περίπου τριών ωρών και επηρέασε περίπου 20 σπίτια.

Η τοπική κυβέρνηση εξάλλου ανάρτησε στην σελίδα της στο Facebook ότι η διαρροή δεν προκάλεσε κανένα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Το περιστατικό έδωσε μια νότα ευθυμίας στην πόλη η οποία βρίσκεται εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, από την οποία η βόρεια Ιταλία δοκιμάζεται έντονα.  

Το Καστελβέτρο, στην καρδιά της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια, συνήθως αποτελεί προορισμό για τους θαυμαστές του καλού φαγητού και κρασιού. Ωστόσο μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, 80% των κρατήσεων στις τουριστικές δομές στην περιοχή έχουν ακυρωθεί, λέει η αναπληρώτρια δήμαρχος.

Πηγή:cnn.gr