Επικαιρότητα
Ανοίγουν επιχειρήσεις από Δευτέρα – Μάσκες σε σταθμούς μετρό στην Ισπανία

Επιστρέφουν στις δουλειές τους εργαζόμενοι στην Ισπανία από τη Δευτέρα, μετά από 2 εβδομάδες «χειμερίας νάρκης» – Διανομή μασκών κυρίως στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
Μάσκες θα διανέμονται από τη Δευτέρα στην Ισπανία, κυρίως στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξανανοίξουν έπειτα από δύο εβδομάδες «χειμερίας νάρκης» στην οποία έπεσε η ισπανική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.
Η ανακοίνωση έγινε, ενώ η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 605 θανάτους από τη νόσο Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την 24η Μαρτίου. Συνολικά, 15.843 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες παγκοσμίως από την πανδημία.

Η κυβέρνηση «θα διανείμει» μάσκες «σε χώρους όπως σταθμούς του μετρό ή του προαστιακού, όπου συστήνεται η χρήση τους», όταν «επανεκκινήσει η δραστηριότητα τη Δευτέρα ή την Τρίτη» ανάλογα την περιοχή, μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είπε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα.
Σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί, από τη 14η Μαρτίου, αυστηρά μέτρα απομόνωσης, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ενίσχυσε αυτά τα μέτρα στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορωνοϊού, αναστέλλοντας για δύο εβδομάδες κάθε μη αναγκαία οικονομική δραστηριότητα
Μια οικονομική «χειμερία νάρκη», όπως χαρακτηρίστηκε το μέτρο, που αναμένεται να λάβει τέλος μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Μπροστά στους φόβους ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Ιλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υιοθετήσαμε είναι επαρκή για να εγγυηθούμε την υγειονομική ασφάλεια» και ότι «τα μέτρα (απομόνωσης) που παραμένουν πολύ δραστικά θα επιτρέψουν να αποφύγουμε μια ανάκαμψη» των μολύνσεων, υπογράμμισε.
Ακόμα κι αν ορισμένοι Ισπανοί θα ξαναβγούν από τα σπίτια τους για να πάνε για δουλειά, πρέπει να γίνεται τηλεργασία, όταν είναι δυνατόν, υπογραμμίζει η κυβέρνηση.
«Βρισκόμαστε σε μια φάση απομόνωσης, δεν είμαστε σε ένα στάδιο μείωσης των μέτρων», ακόμα κι αν «αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αυτό το στάδιο» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.
Πηγή: protothema.gr
-
Αυτοδιοίκηση21 ώρες ago
Σωτήρης Μουρίκης: Να κάνουμε την Πελοπόννησο το νέο Brand Name στην Ευρώπη (video)
-
Αυτοδιοίκηση20 ώρες ago
Θάνος Δούρος: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μια κοινωνία πολιτών αλλά & γέφυρα στην κεντρική εξουσία & τον πολίτη (video)
-
Μουσική16 ώρες ago
Δέσποινα Βανδή: Το αποκαλυπτικό φόρεμα στη σκηνή – Δείτε το βίντεο
-
Ζωή16 ώρες ago
Γιώργος Δασκαλάκης: Ξανά στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής
-
Ελλάδα16 ώρες ago
Η συγγνώμη δημοσιογράφου που ρώτησε παραολυμπιονίκη με προβλήματα όρασης αν «είδε» τον Κασσελάκη
-
πολιτικη20 ώρες ago
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αποζημίωση για πρώτη φορά στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών
-
Αυτοδιοίκηση19 ώρες ago
ΟΤΑ: Η Ολομέλεια ψηφίζει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της τοπικής αυτοδιοίκησης
-
Ελλάδα23 ώρες ago
Κοροναϊός: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί