Connect with us

Επικαιρότητα

Ανατροπή: οι γονείς των μαθητών στηρίζουν τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Published

on

Μία νέα πραγματικότητα φαίνεται πως δημιουργείται στο θέμα που προέκυψε με το ΕΠΑΛ Λουτρακίου και την φράση που είπε προς τους μαθητές («με τις απουσίες σας θα κλάψουν οι μανούλες σας, όπως αυτές των παιδιών στα Τέμπη») ο διευθυντής του σχολικού ιδρύματος.

Αυτή η πραγματικότητα προκαλείται από την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, ο οποίος φαίνεται να στέκεται δίπλα στον εκπαιδευτικό, παρά το γεγονός ότι εκείνος παραδέχτηκε πως είπε την φράση. Μάλιστα έστειλε και ένα απολογητικό μήνυμα προς όλους τους γονείς στο οποίο εξηγεί τι συνέβη, ενώ περιγράφει ταυτόχρονα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.

«Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αναφορά μου στα Τέμπη, που είναι λυπηρό γεγονός. Όμως, όπως κάθε πρωί, προσπαθώ να συγκεντρώσω τους μαθητές, τα παιδιά σας, για προσευχή και ανακοινώσεις. Παρ όλη την προσπάθεια, οι μαθητές προσπαθούν να κρύβονται ή να κάθονται στο κυλικείο ή να με αγνοούν προκλητικά ή να κάνουν κοπάνες.

Αφού έγινε η προσευχή, τούς ανακοίνωσα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι καθηγητές έχουν πάρα πολλές απουσίες. Τους επισήμανα ότι τον μήνα Μάιο που γίνεται ο χαρακτηρισμός φοίτησης θα κλάψουν πολλοί γονείς στο γραφείο μου, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Οι μαθητές αδιάφοροι και κάποιοι γελούσαν. Θέλοντας να τονίσω την σοβαρότητα των απουσιών αναφέρθηκα στα Τέμπη, για να τους τονίσω πόσο οδυνηρό είναι για εσάς, όταν τα παιδιά σας μένουν από απουσίες…».

Η ανάληψη της ευθύνης φαίνεται πως οδήγησε τους γονείς των μαθητών του ΕΠΑΛ να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους και με ένα δελτίο Τύπου να σταθούν πλάι στον διευθυντή αναγνωρίζοντάς του τις προσπάθειες που κάνει να διαμορφώσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο νιώθουν ηρεμία και ασφάλεια για τα παιδιά τους, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Μάλιστα ειδικά για το περιστατικό κάνουν λόγο για μια φράση που «είναι αποκομμένη και προσωπική άποψη μιας μαθήτριας που δεν ήταν παρούσα».

«Εμείς ως Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας και την εκτίμησή μας στο πρόσωπο του κ. Διευθυντού. Γνωρίζουμε ότι τα ΕΠΑΛ είναι δύσκολα σχολεία, αλλά η πολύχρονη εμπειρία του, η εκπαιδευτική, παιδαγωγική και διοικητική του ικανότητα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και νιώθουμε ηρεμία και ασφάλεια γιατί τα παιδιά μας βρίσκονται σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Το ενδιαφέρον του και η αγωνία του για την πρόοδο κάθε μαθητή είναι αμέριστο και αυτό προσπάθησε να εκφράσει στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Από την πρώτη στιγμή ό Διευθυντής απευθύνθηκε με προσωπικό μήνυμα σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση…».

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz