Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην Π.Ε. Μεσσηνίας από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε

Published

on

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε επιπλέον επτά Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε Μεσσηνίας στο συνδυασμό “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”. Συγκεκριμένα δήλωσε χαρακτηριστικά :

«Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας, “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” ακόμη επτά υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Μεσσηνίας. Επτά συμπολίτες μας, με καταγεγραμμένη θετική διαδρομή, τη Μαρία Βεργινάδη, τον Στάθη Γεωργακίλα, τον Γιώργο Γιαλλελή, τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Θεόνη Μαυροειδάκου, τον Ηλία Μπουντουβά και την Ελένη – Ερατώ Νασοπούλου. Tους ευχαριστώ θερμά που συμμετέχουν στην πορεία μας, για Ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, όχι στα λόγια, αλλά στην Πράξη! Ανάπτυξη που βασίζεται και συνοδεύεται από Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα. Εύχομαι καλή δύναμη στη δύσκολη και συναρπαστική πορεία μας που θα οδηγήσει στη χάραξη Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο!»

Σύντομα Βιογραφικά Υποψηφίων

Βεργινάδη Μαρία

Δικηγόρος, Mέλος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας 

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας

Η Μαρία Βεργινάδη είναι μάχιμη Δικηγόρος και Mέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας από το 2008. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής London Metropolitan University και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο University of North London.

Συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας και ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αιρετά αξιώματα που της έχουν προσφέρει πολύτιμη εμπειρία στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γεωργακίλας Ευστάθιος

Μαθηματικός

Ο Στάθης Γεωργακίλας είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ). Τα χρονικά διαστήματα 1990 -1992 και 1993 έως το 2011, διετέλεσε  Διευθυντής στο Γυμνάσιο Κάμπου Μεσσηνίας.

Είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια – ημερίδες – συνέδρια, ενώ υπήρξε μέλος οργανωτικών επιτροπών σε παγκόσμια συνέδρια των μαθηματικών που έγιναν στην Καλαμάτα.

Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Tις περιόδους 1986-1987 και 1988-1989 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Α’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε) Μεσσηνίας και το 1987-1988, υπήρξε Μέλος του Δ.Σ.  της Α’ (Ε.Λ.Μ.Ε), ενώ συμμετείχε σε όλα τα συνέδρια της Ο.Λ.Μ.Ε.  Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πολλούς κοινωνικούς αγώνες, ως Πρόεδρος συντονιστικών επιτροπών, με θετικά αποτελέσματα.

Ασχολείται με τον αθλητισμό από το 2002 έως και σήμερα. Την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε Γραμματέας του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Σ. «ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ», το 2008-2010 Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Σ. «ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ». Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι Παρατηρητής ποδοσφαιρικών αγώνων.

Επίσης, εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος το 1982 στην κοινότητα Θουρίας Μεσσηνίας. Στις νομαρχιακές εκλογές το 1994 και το 2002 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, ενώ το 2014 υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα».

Γιαλλελής Γεώργιος

Οικονομολόγος MPA, Τελωνειακός

Ο Γιώργος Γιαλλελής είναι υπάλληλος του Τελωνείου Καλαμάτας. Γεννήθηκε στην Κορώνη, το 1971. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος Master στη Δημόσια Διοίκηση. Γνωρίζει αγγλικά και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων και μέλος του Εθνικού  Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) Επενδυτικών Σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου. Έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά και στον εργασιακό του χώρο (μέλος του ΔΣ της 3ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων). Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κορώνης (2003-2006), στον Δήμο Πύλου-Νέστορος (2010-2014) και είναι πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νομού Μεσσηνίας (2012-2013). Ζει στην Καλαμάτα και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Γιαννόπουλος Παναγιώτης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ)

Ο  Παναγιώτης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στη Γιάλοβα της Πύλου, πριν πενήντα τρία χρόνια. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, στις νομικές σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και “La Sapienza” της Ρώμης. Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα «Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου». Συγγραφέας σειράς επιστημονικών άρθρων και ενός βιβλίου με τίτλο «Η ιστορική εξέλιξη των διατάξεων του Συντάγματος 1822-1986». Ανήσυχος αρθρογράφος αθηναϊκών και μεσσηνιακών εφημερίδων, ανέκδοτος ποιητής και ερασιτέχνης αγρότης. Ενεργός πολίτης, διατελέσας Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πύλου – Νέστορος κατά τη δημοτική περίοδο 2010-2014. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αμετανόητος μακρυμάλλης, με αλλόκοτο υπογένειο,  ορκισμένος εχθρός της υποκρισίας και της υστεροβουλίας. Λάτρης και οδοιπόρος των Νέων Δρόμων.

Μαυροειδάκου Θεονία (Θεόνη)

Οικονομολόγος ΜΒΑ

Λογίστρια Α’ τάξης

Οικονομολόγος κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών & Φοροτεχνικός Σύμβουλος μεγάλων εταιριών, Λογίστρια Α’ Τάξης , Συνεργάτης Σ.Ο.Λ., Φορολογική & Οικονομική Αναλύτρια σε Ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές (Αντέννα) και ιδιοκτήτρια Τουριστικής επιχείρησης  όσο αφορά την φιλοξενία στην Καλαμάτα.

Διαμένει μόνιμα στην Καλαμάτα κόρη του Δρακούλη Μαυροειδάκου από την Μάνη Λακωνίας και της Κωνσταντίνας Γιαννούκου από το Μηλιώτι Πυλίας.

Με μακρά εμπειρία στο επιχειρείν ως οικονομολόγος και φοροτεχνικός σύμβουλος στην εταιρία KPMG(Ορκωτοί Λογιστές) καθώς και στον τραπεζικό κλάδο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από το 2001 ως  ελεύθερος επαγγελματίας –  διετέλεσε ως οικονομική διευθύντρια σε μεγάλες εταιρίες όπως (ACTIONAID,HONEYWELL,ENRON ,CHRISTIAN DIOR –POSEIDONION GRAND HOTEL) και συνεργάτης του ΣΟΛ (ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ).

Σήμερα στην Καλαμάτα πέρα από την επιχείρησή της στον τουριστικό κλάδο εξειδικεύεται σε πτωχεύσεις  πιστοποιημένη ως διαχειριστής αφερεγγυότητας, εκκαθαρίσεις , συγχωνεύσεις, αποτιμήσεις.

Μπουντουβάς Ηλίας

Αγρότης

Ο Ηλίας Μπουντουβάς είναι Αγρότης, Συνδικαλιστής. Ασχολείται με την παραγωγή κηπευτικών υπό κάλυψη (θερμοκήπια) και ελαιόλαδου. Γεννήθηκε το 1968 στους Γαργαλιάνους, όπου και μεγάλωσε. Στα είκοσι του χρόνια έφυγε για την Αθήνα όπου σπούδασε στη «Σιβιτανίδειο» Σχολή.   Στα τριάντα του χρόνια, επέστρεψε στους Γαργαλιάνους και εντάχθηκε στο πρόγραμμα νέων αγροτών. Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων (2008 -2014), ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην ανασύνταξη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας και Γραμματέας της προσωρινής Διοίκησης. Στις εθνικές εκλογές του 2015, έλαβε μέρος ως υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Αντιπρόσωπος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, στις ανώτερες Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Έχει λάβει μέρος σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις. Υπήρξε αλληλέγγυος στο «μαύρο» της ΕΡΤ με την εκπομπή “Γη και Ελευθερία” στην ΕΡΑ Καλαμάτας.

Νασοπούλου Ελένη Ερατώ

Κοινωνική λειτουργός – Ιδιωτική υπάλληλος

Η Ελένη Ερατώ Νασοπούλου γεννήθηκε στις 20-06-1980 στην Αθήνα αλλά τα παιδικά της χρόνια, τα πέρασε στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, τόπο καταγωγής του πατέρα της.

Τελείωσε το Λύκειο Κυπαρισσίας το 1998 και στη συνέχεια φοίτησε στο ΤΕΙ Αθηνών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όπου και  δραστηριοποιήθηκε πολιτικά σε φοιτητικούς συλλόγους. Υπήρξε υποψήφια στις Αυτοδιοικητικές  Εκλογές του 2014, με το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας και θέτει πρώτη φορά υποψηφιότητα, ως Περιφερειακή Σύμβουλος.

Έχει εργαστεί ως κοινωνική λειτουργός στην «ΚΛΙΜΑΚΑ» (Μονάδα Ανάπτυξης Ανθρωπίνου και Κοινωνικού Κεφαλαίου) σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης ψυχικά ασθενών καθώς και στο Δήμο Κυπαρισσίας, σε πρόγραμμα για άτομα που χρειάζονταν κατ’ οίκον φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, διεκπεραίωσε την πρακτική της εκπαίδευση στο Δήμο Νέας Ιωνίας, στο Κ.Ε.Π του «Αιγινητείου», στο «Σικιαρίδειον» Ίδρυμα και στο «Krisenzentrum Am Aufgarten» στη Βιέννη, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος σπουδών. Έχει παρακολουθήσει το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και τις επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Η βία στην οικογένεια» και  «Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού: Κοινωνική ενσωμάτωση και σύνδεση με την αγορά εργασίας», καθώς και πλήθος άλλων σεμιναρίων σχετικών με τις σπουδές της.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε διάφορες δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στο Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας, καθώς και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως συνοδός σε ομάδα των Special Olympics Hellas.Είναι μέλος στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, όπου διετέλεσε Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ζει μόνιμα στην Κυπαρισσία, όπου μαζί με το σύζυγό της διατηρούν βιβλιοπωλείο. Είναι μητέρα δύο ανήλικων αγοριών.

Share this…
Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz