Αναδρομικά έως και 17 μηνών θα δουν περίπου χιλιάδες συνταξιούχοι μέσα στο 2021

Οι πληρωμές των αναδρομικών αφορά συνταξιούχους οι οποίοι έχουν περισσότερα από 30 συντάξιμα χρόνια ενώ παράλληλα εργάζονται.

Κερδισμένοι από το νέο μέτρο θα είναι περίπου 25.000 συνταξιούχοι που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά τις 13 Μαΐου 2016 ή συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ίδια ημερομηνία και συνεχίζουν να εργάζονται.

Η κατηγορία αυτή θα λάβει εκτός από τις αυξήσεις, και αναδρομικά έως 17 μηνών (από τον Οκτώβριο του 2019), ενώ επειδή εργάζονται θα λάβουν την αύξηση από τη μείωση του πέναλτι (από το 60% πέφτει στο 30%) και αναδρομικά έως 14 μηνών, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει από τον Μάρτιο του 2020.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας προβλέπει να δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά σε όσους συνταξιούχους έχουν περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη. Οι αυξήσεις προβλέπεται ότι θα δοθούν με τις συντάξεις Μαρτίου (δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου) και τα αναδρομικά το αργότερο τον Απρίλιο του 2021.

Τέλος, αναφορικά με τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στους απασχολούμενους συνταξιούχους προβλέπεται να καταβληθούν με τις συντάξεις Απριλίου (τέλη Μαρτίου). Αναλυτικά,

Τα τρία κύματα καταβολών:

  • Πρώτοι θα πληρωθούν οι νέοι συνταξιούχοι, που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά
  • Αμέσως μετά στο ταμείο θα πάνε οι παλαιοί συνταξιούχοι, που ήταν ήδη συνταξιούχοι ή είχαν ήδη υποβάλλει αίτηση πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τις 13 Μαΐου του 2016
  • Ενώ το τρίτο κύμα πληρωμής αφορά παλαιούς και νέους συνταξιούχους που θα λάβουν και τα αναδρομικά που δικαιούνται, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 17 μηνών για τους νέους και 18 μηνών για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Πηγή: newsbomb.gr