Νέο επεισόδιο άνοιξε χθες στο σήριαλ «Διοικητήριο στην Ποσειδωνία» ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης Νίκας από την Κόρινθο όπου βρέθηκε χθες δήλωσε ευθαρσώς πως η περιφέρεια προχωρά στο σχέδιο υλοποίησης Διοικητηρίου στην περιοχή της Ποσειδωνίας σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει παραχωρηθεί από την πολιτεία γι αυτήν και μόνο τη χρήση. «Οποιαδήποτε αλλαγή στη χρήση σημαίνει πως θα χαθεί ένα περιουσιακό στοιχείο αξίας 3 εκ ευρώ. Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο» διεμήνυσε από το κτίριο της Π.Ε Κορινθίας ξεκαθαρίζοντας πως δικός του στόχος είναι να δημιουργηθεί και στην Κορινθία ένα σύγχρονο διοικητήριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες και θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ειδικά της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, κάτι που σήμερα δεν ισχύει.

Τι άλλαξε;

Η δήλωση Νίκα έρχεται να δημιουργήσει ερωτηματικά και αναταράξεις αφού είχε φανεί πως ο Περιφερειάρχης συντονίζεται με την γραμμή του δήμου Κορινθίων, την ομόφωνη απόφαση του σώματος για δημιουργία διοικητηρίου στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Βέβαια, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως συζητά με τις τοπικές αρχές, σημείωσε όπως πως «θεωρώ πως ούτε οι τοπικές αρχές επιθυμούν να χαθεί ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο».

Το δίλημμα που θέτει πλέον η περιφέρεια είναι σαφές . Θα αναδιπλωθεί ο δήμος; Θα συζητήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο εκ νέου;

Από την πλευρά της Ποσειδωνίας βέβαια, κατοίκων της περιοχής, καταγράφεται ευφορία για τις νέες δηλώσεις Νίκα αφού η δημιουργία ενός διοικητηρίου στο σημείο θα έδινε νέα προοπτική στην περιοχή, μια περιοχή παραμελημένη όπως αναφέρουν οι ίδιοι.