Connect with us

Επικαιρότητα

Αγωνία για τον Σπύρο Φωκά που δίνει μάχη για τη ζωή – Το μήνυμα των γιατρών στο νοσοκομείο για τον ηθοποιό

Published

on

Συνεχίζει τη μάχη του στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο σπουδαίος ηθοποιός, Σπύρος Φωκάς.

“Κράτα γερά Φωκά! Τα λιοντάρια δεν λυγίζουν”. Με αυτήν τη φράση οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου προσπαθούν εδώ και τρεις εβδομάδες να είναι συνοδοιπόροι στη μάχη που δίνει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, όλα άρχισαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν η σύζυγός του Λίλιαν Φωκά διαπίστωσε ότι κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι-κοντέινερ στο Καλαμάκι Κορινθίας, στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του ήταν πολύ πεσμένα. Αν και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα, εντούτοις δεν τα κατάφεραν. Έτσι οι θεράποντες ιατροί του ηθοποιού με τη μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα.

Έτσι κι έγινε, με τον 83χρονο σταρ του σινεμά να κάνει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες εισαγωγή στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Από τη μία στιγμή στην άλλη, τα νέα για την υγεία του ηθοποιού έκαναν τον γύρο των γραφείων αλλά και των δωματίων του νοσοκομείου. Όλοι ήθελαν να τον δουν από κοντά να του δώσουν κουράγιο και να του πουν πόσο πολύ τον αγαπούν.

Ωστόσο ο ίδιος λόγω της κατάστασης της υγείας του, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει στιγμές συγκινησιακής φόρτισης. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν ήταν καλές. Για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε η Άννα Φόνσου, πρόεδρος στο Σπίτι του Ηθοποιού, η οποία προσπαθεί να επιλύσει επιμέρους θέματα που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού.

Τι είχε δηλώσει στην “Espresso” πριν από μερικές ημέρες

Στις αρχές Ιουλίου, ο ίδιος ο Σπύρος Φωκάς είχε μιλήσει στην εφημερίδα Espresso και ανέφερε ότι δεν πεθαίνει ακόμα. Καταβεβλημένος αλλά ήρεμος και γεμάτος αισιοδοξία, o ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν πεθαίνω ακόμα. Αντέχω…”.

Ο Σπύρος Φωκάς κατοικεί με τη σύζυγο του Λίλιαν στο φτωχικό τους σπίτι στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Εκεί τα τελευταία χρόνια ζει απομονωμένος, έχοντας στοιβάξει σε μερικά τετραγωνικά μερικές φωτογραφίες που του θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του. Μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, καθώς και την έντονη φημολογία ότι βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ο Σπύρος Φωκάς δήλωσε:

“Πέρασα μια περιπέτεια, αλλά όχι ότι πεθαίνω κιόλας. Για όνομα του Θεού. Αυτό που με αναγκάζει να είμαι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με σκοτώνει. Τα άλλα όλα ξεπερνιούνται. Είμαστε γερά σκαριά εμείς οι ογδοντάρηδες”.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, μέσα στο μικρό σαλόνι, η σύζυγός του Λίλιαν καθισμένη στην πολυθρόνα ασχολείται με τα φάρμακα του ηθοποιού.

“Ο Σπύρος έπαθε κολπική μαρμαρυγή. Έχει και άλλες παθήσεις και αυτό τον καθιστά ανήμπορο να συντηρηθεί μόνος του. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια νοσοκόμα πάντα στο πλευρό του” λέει με ανησυχία στο βλέμμα της, μια και τα οικονομικά της οικογένειας είναι ελάχιστα για να μπορούν να πληρώνουν τα νοσήλια.

Στην ερώτηση αν έχει ενδιαφερθεί κάποιος από τους συναδέλφους του, η ίδια απαντά:

“Ας έχει καλά ο Θεός την Αννα Φόνσου, η οποία πάντα τηλεφωνεί και μαθαίνει νέα για την υγεία του Σπύρου”.

Δείτε παρακάτω τη νέα φωτογραφία του ηθοποιού.

φωκας

 

Πηγή:thetoc.gr

 

Continue Reading

Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz