Ο Διευθυντής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας συμφώνησε πως το 3ο Γυμνάσιο έχει ελλείψεις και πως θα έπρεπε ο σύλλογος διδασκόντων να ενημερωθεί για την πρόθεσή του ιδίου  να καταθέσει αίτηση μετατροπής του σχολείου σε “Πειραματικό” στο Υπουργείο, ξεκαθάρισε όμως πως δεν μπορεί να πάρει πίσω την πρόταση!

Χθες το mypressnet.gr  δημοσίευσε την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου διδασκόντων του 3ου γυμνασίου Κορίνθου προς το δήμαρχο Κορινθίων αναφορικά με το αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας για την μετατροπή του σχολείου σε “Πειραματικό”.

3ο Γυμνάσιο Κορίνθου: Μην μας αναγκάζετε να γίνουμε “Πειραματικό”

 

Σύμφωνα με τον σύλλογο το σχολείο λειτούργησε ως πειραματικό για 7 χρόνια και αποχαρακτηρίστηκε το 2012. Ως υποδομή δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός πειραματικού σχολείου ενώ υπάρχει και σοβαρότατο ζήτημα με τις θέσεις εργασίες των διδασκόντων. Ο σύλλογος είναι ομόφωνα αντίθετος και αυτήν την αντίθεσή του εξέφρασε και σε κατιδίαν συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ.Δημήτρη Ασβεστόπουλο.  Οι καθηγητές θα έλεγε κανείς πως “βρήκαν το δίκιο τους” σε αυτήν την συνάντηση αφού ο Διευθυντής συμφώνησε πως θα έπρεπε να τους έχει ενημερώσει για την πρόθεσή του να υποβάλλει το συγκεκριμένο αίτημα  όπως συμφώνησε και στο ότι το σχολείο δενδ ιαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσει ως πειραματικό.  Ωστόσο καμία ουσιαστική αλλαγή δεν επέρχεται αφού ο Διευθυντής κατανόησε αλλά αδυνατεί να αναιρέσει το αίτημα που έχει ήδη υποβάλλει! 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η ΕΛΜΕ ο κ.Ασβεστόπουλος δεσμεύτηκε να αναφέρει τις ελλείψεις αυτές όταν του ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες από το Υπουργείο. “Δεν είναι σίγουρο οτι η αίτηση θα εγκριθεί” ανέφερε επίσης ο Διευθυντής σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ  ενώ παραδέχτηκε  πως δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας των καθηγητών!

Κατοπιν όλων αυτών εύλογα δημιουργείται το ερώτημα “Γιατί ο Διευθυντής πρότεινε το συγκεκριμένο σχολείο αφού γνώριζε τις ελλείψεις, γνώριζε το εργασιακό ζήτημα που θα πεοέκυπτε, γνώριζε και την αντίθεση των διδασκόντων!” 

Η ΕΛΜΕ και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μετά την συνάντηση με τον κ.Ασβεστόπουλο : Καλεί τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας να ανακαλέσει την πρότασή του για την μετατροπή του 3ου Γυμνασίου σε Πειραματικό, σεβόμενος την ομόφωνη διαμαρτυρία των συναδέλφων εκπαιδευτικών του σχολείου. (αν και ο Διευθυντής δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να αποσύρει τοα ίτημα)

 Καλεί τη Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων  και το Υπουργείο Παιδείας να μην αποφασίσουν την μετατροπή  του 3ου Γυμνασίου  Κορίνθου σε Πειραματικό. Να ακούσουν,  επιτέλους, τη φωνή των εκπαιδευτικών,  να σεβαστούν  τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να  τους επιτρέψουν   να επιτελέσουν με τρόπο αποδοτικό το λειτούργημά τους και όχι υπό το κράτος της  εργασιακής αβεβαιότητας.

Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο, συνδικαλιστικό και νομικό, σε συνεργασία με την Ο.Λ.Μ.Ε., το Δημόσιο Σχολείο και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών !