Κόσμος
Έφτασε τα 118 με σοκολάτα και κρασί: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι μια Γαλλίδα μοναχή

Μια 118χρονη καλόγρια που ζει σε οίκο ευγηρίας στη νότια Γαλλία έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.
Η αδελφή Αντρέ είναι επίσης η γηραιότερη εν ζωή μοναχή στον κόσμο και η γηραιότερη μοναχή όλων των εποχών.
Γεννημένη ως Λουσίλ Ράντον στις 11 Φεβρουαρίου 1904, η αδελφή Αντρέ έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη θρησκευτική υπηρεσία, ανέφερε η ανακοίνωση των ρεκόρ Γκίνες. Προτού γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε ένα νοσοκομείο.
Η αδερφή Αντρέ έγινε η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τον θάνατο της Κέιν Τανάκα, μιας Γιαπωνέζας που είχε προηγουμένως πιστοποιηθεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η οποία πέθανε σε ηλικία 119 ετών στις 19 Απριλίου.
Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει επίσης σε Γαλλίδα. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η ζωή της Ζαν Λουίζ Καλμάντ διήρκησε 122 χρόνια και 164 ημέρες, σύμφωνα με τη δήλωση των ρεκόρ Γκίνες.
Πηγή:cnn.gr
-
Αυτοδιοίκηση17 ώρες ago
ΠΟΥΡΟΣ: Έτσι θα είναι οι έξι πέργκολες της πλατείας (ΦΩΤΟ)
-
Επικαιρότητα18 ώρες ago
Επίσκεψη κλιμακίου της ΟΝΝΕΔ στην Κορινθία
-
Ρεπορτάζ18 ώρες ago
Απίθανα πράγματα: απέκλεισαν δεκάδες αυτοκίνητα στον Περιφερειακό του Λουτρακίου
-
Επικαιρότητα22 ώρες ago
Νότια Κορέα: Παραλίγο να δώσει 1.000 φορές για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης – Πόσο της κόστισε
-
Ελλάδα20 ώρες ago
Οι προϋποθέσεις για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
-
Αυτοδιοίκηση19 ώρες ago
Βάζει ξανά …ρεύμα στον Ακροκόρινθο η Περιφέρεια
-
Επικαιρότητα18 ώρες ago
Ν. Ταγαράς: 5 εκ € για την αξιοποίηση και Ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου
-
Αυτοδιοίκηση20 ώρες ago
Νεμέα: Σε ποιες περιοχές έχει διακοπές ρεύματος – Η ανακοίνωση από ΔΕΔΔΗΕ