Νίκος Χαρδαλιάς

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί και απόψε στις 21.30 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών που μαίνονται σε δεκάδες σημεία σε όλη την χώρα.

Χαρδαλιάς: Ήδη έχουμε 56 ανοιχτές πυρκαγιές

Στην ενημέρωση του μεσημεριού, ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι ανοιχτές πυρκαγιές ανέρχονται σε 56. Οι σημαντικότερες απ’ αυτές που είναι σε εξέλιξη βρίσκονται σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Τολοφώνα Φωκίδας, Γρεβενά και Ηλεία, όπου σήμερα αντιμετωπίζουν νέο μέτωπο και στην Αρχαία Ολυμπία το οποίο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να ληχθεί.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές στην Αττική, είπε ότι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, είναι σε εξέλιξη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πέρασε στην εθνική οδό, ενώ προσέθεσε ότι αντιμετωπίζουν διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, κυρίως στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες. Ακόμη, τόνισε ότι η κατάσβεση πλέον αφορά και την κατάσβεση κατοικιών, αλλά και επιχειρήσεων, κυρίως στον παράδρομο της εθνικής οδού.

“Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των κρίσιμων υποδομών. Μέχρι αυτή τη στιγμή, μέσω του 112 αποστείλαμε 13 μηνύματα για εκκένωση οικισμών, αλλά και οδηγίες για την ασφάλεια των κατοικιών. Επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 150 οχήματα. Στην Αττική θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Ήδη η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη Λίμνη Μαραθώνα με μεγάλο θερμικό φορτίο και κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να ανακόψουμε”, σημείωσε.

 

Πηγή:thetoc.gr