Όλα ανοιχτά φαίνεται ότι παραμένουν για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα καθώς μολονότι υπάρχει εισήγηση για επαναλειτουργία στις 18 Ιανουαρίου, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται αντίθετοι.

Ο μεγαλύτερος φόβος των λοιμωξιολόγων είναι η αύξηση της κινητικότητας που με τη σειρά της θα επιφέρει και επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο.

Τα δεδομένα, εξάλλου, από τη λειτουργία του click away δείχνουν ότι υπήρξε επιβάρυνση στο «αποτύπωμα» του κορονοϊού με τον καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπο Γώγο να αναφέρει το πρωί της Τρίτης ότι ήταν της τάξης του 8-9%.

Δεδομένης της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων, που όπως κάθε απόπειρα επαναφοράς της κανονικότητας επιφέρει μια επιβάρυνση στα επιδημιολογικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι δεν θέλουν να προσθέσουν τόσο γρήγορα ένα επιπλέον «βάρος» – υπενθυμίζεται ότι Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία άνοιξαν μόλις χθες, Δευτέρα.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης έχει προταθεί από την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, να ανοίξουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες, Δευτέρα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως θα συζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις αν δοθεί το «πράσινο φως» θα γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής επανέλαβε ο κ. Σταμπουλίδης.

Πηγή: newsbomb.gr